Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 22,86 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η LSEG
Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Eli Lilly προέβλεψε ετήσια κέρδη πάνω από τις εκτιμήσεις της Wall Street την Πέμπτη 6/2, στηριζόμενη στο λανσάρισμα των δημοφιλών θεραπειών της για τον διαβήτη και την απώλεια βάρους σε νέες αγορές.
Σε προσαρμοσμένη βάση, αναμένει κέρδη μεταξύ 22,50 και 24 δολαρίων ανά μετοχή το 2025. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 22,86 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η LSEG.
Οι τριμηνιαίες πωλήσεις του φαρμάκου για τον διαβήτη Mounjaro διαμορφώθηκαν στα 3,53 δισ. δολάρια, έναντι των προσδοκιών των αναλυτών για 4,27 δισ. δολάρια.
Η Zepbound, η θεραπεία απώλειας βάρους, ανακοίνωσε έσοδα ύψους 1,91 δισεκατομμυρίων δολαρίων, χαμηλότερα από τα 2,03 δισεκατομμύρια δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές.
Η Lilly δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι ανέμενε ότι οι πωλήσεις του Zepbound και του Mounjaro κατά το τέταρτο τρίμηνο θα χάσουν τις εκτιμήσεις της Wall Street.
Η εταιρεία επέρριψε την ευθύνη σε φυσικούς και οικονομικούς περιορισμούς στους χονδρέμπορους, αλλά ορισμένοι επενδυτές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με μείωση της ζήτησης για τα GLP-1, την κατηγορία θεραπειών στην οποία ανήκουν τόσο το Zepbound όσο και το ανταγωνιστικό Wegovy.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζει το σωματείο στον σιδηρόδρομο μετά την απόλυση Γενιδούνια
- Μεντβέντεφ για συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για ορυκτά: Ο Τραμπ ανάγκασε το Κίεβο να πληρώσει
- Βολές Μανιατάκη για τις διαδικασίες που ακολουθεί η Βουλή για Τέμπη
- Επιστολή Ευρωβουλευτών σε Μητσοτάκη για το ρόλο Ελλήνων εφοπλιστών στη διακίνηση ρώσικου πετρελαίου
- Κάλπες για δήμους, βαρόμετρο για τα κόμματα, στο Ηνωμένο Βασίλειο
- ΕΥΔΑΠ: Σε αναμονή για τις αναπροσαρμογές στα τιμολόγια και για τον διαγωνισμό για τους νέους υδρομετρητές
- Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη συμφωνία των ΗΠΑ για τα ορυκτά της Ουκρανίας
- Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων γιόρτασε τα 100 χρόνια του κλάδου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις