Συλλέκτης έργων τέχνης και τηλεοπτική προσωπικότητα
Στην εταιρεία Vivium Holding ανήκει πλέον, σύμφωνα με όσα αποκαλύφθηκαν στην ΓΣ της εισηγμένης Μπλε Κέδρος, το υπό κατασκευή ξενοδοχείο της εταιρείας στο Κουκάκι, επί της οδού Φαλήρου 22.
Σύμφωνα με όσα τόνισε ο ίδιος ο Πρόεδρος της εταιρείας Μιχάλης Ευμορφίδης, το τίμημα ορίστηκε στα 18,6 εκατ. ευρώ, ”σημαντικό οικονομικό κέρδος” πρόσθεσε.
Το εν λόγω ξενοδοχείο είναι σε φάση κατασκευής, σε έναν χώρο που προηγουμένως ήταν πάρκινγκ αυτοκινήτων και μέχρι τώρα έχουν επενδυθεί 4 εκατ. ευρώ για την αναμόρφωσή του. Το πλάνο είναι να ανοίξει μέχρι το τέλος του 2025.
Ποια είναι η Vivium Holding με τον πολυπράγμονα επικεφαλής
H Vivium Holding, με έδρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ιδρύθηκε το 2017 από τον Λιβανέζο Elie Khouri. Δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς, με εξέχοντα τον κλάδο πολυτελούς φιλοξενίας (ξενοδοχεία και κατοικίες).
Ο Elie Khouri ίδρυσε την Vivium το 2017, έναν όμιλο που επενδύει σε ακίνητα, design, επιχειρήσεις και συλλεκτικά αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένης και της τέχνης. Μάλιστα, το 2023 και το 2024, ο Khouri συμπεριλήφθηκε στη λίστα των 200 Κορυφαίων Συλλεκτών του ARTnews. Η συλλογή του περιλαμβάνει σύγχρονα έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και design, με έργα καλλιτεχνών όπως οι Kehinde Wiley, George Condo, Christina Quarles, Carol Bove και Olafur Eliasson.
Ο Khouri συμμετείχε στην έναρξη της Sotheby’s International Realty στο Ντουμπάι και υποστήριξε την επέκτασή του στην Σαουδική Αραβία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία, ενώ εισήγαγε μάρκες design όπως Cassina, Kettal και Rimadesio στο Ντουμπάι, στο πλαίσιο του χαρτοφυλακίου της Vivium, ξεκινώντας με το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος Cassina με ένα μόνο brand στην περιοχή τον Μάρτιο του 2023.

Εκτός από αυτά, είναι και τηλεοπτική προσωπικότητα, καθώς το 2023, ο Khouri διετέλεσε μέλος της κριτικής επιτροπής στην πρώτη σεζόν του Shark Tank Dubai, κάτι σαν το ‘‘Dragons Den’‘ που βλέπουμε στην Ελλάδα, ενώ συνέχισε και το 2025.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αίτνα: Παραμένει ρευστή η κατάσταση στην Κατάνια μετά το χάος στις πτήσεις
- Πέθανε ο Στέφανος Μάνος, 87 ετών
- Σίβηρη Χαλκιδικής: Δικογραφία για τη μεγάλη φωτιά σε εργολάβους και στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ
- Δεκαπενταύγουστος μετ’ εμποδίων: Συνεχίζονται τα προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια
- Wall Street: Νέα ρεκόρ, αλλά η εβδομάδα έκλεισε με περισσότερη επιφυλακτικότητα
- Ιράν προς ΗΠΑ: «Αποδεχθείτε την ήττα» ενώ ο Τραμπ ζητά από τους Αμερικανούς να αποδεχθούν τις υψηλότερες τιμές καυσίμων
- Δεκαπενταύγουστος: Η Ελλάδα τιμά την Παναγία
- Σφοδρές αντιδράσεις για τις διακοπές Μακρόν ενώ η χώρα δοκιμάζεται από πυρκαγιές
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








