Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας στη Σμύρνη της Τουρκίας, όπου είχε συνάντηση με τον ομόλογό του Τούρκο υπουργό Τουρισμού, Μεχμέτ Ερσόι.
Οι δύο Υπουργοί αποφάσισαν την επανεκκίνηση των επιχειρηματικών σχέσεων στο χώρο του τουρισμού.
Το Ελληνοτουρκικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο χαιρετίζει την πρωτοβουλία των δύο υπουργών και άμεσα θα προβεί σε υλοποίηση των πολιτικών εξαγγελιών.
Προγραμματίζουμε την πραγματοποίηση Συνεδρίου ή διημερίδας στην Αθήνα ή στην Κωνσταντινούπολη, με θέμα τον Τουρισμό Υγείας.
Η χώρα μας πριν την επιδημία COVID 19, είχε αναπτύξει αξιόλογη δράση προωθώντας τη χώρα μας ως τόπο προορισμού, (destination).
Από την άλλη πλευρά, η Τουρκία είχε αναπτύξει τον πυλώνα του Ιατρικού Τουρισμού από τους επτά πυλώνες του Τουρισμού Υγείας, με πολλή μεγάλη επιτυχία.
Πριν τον COVID 19, η Τουρκία ήταν 5η χώρα στην κατάταξη, η οποία είχε αναπτύξει τον Ιατρικό Τουρισμό και της απέφερε έσοδα 6 δισ. ευρώ.
Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, είχαν δημιουργηθεί 39 ευέλικτα αλλά σύγχρονα νοσοκομεία, τα οποία εξυπηρετούσαν μόνο τους τουρίστες που επισκέπτονταν τη χώρα.
Σήμερα, δυστυχώς όλα αυτά χάθηκαν και ξαναρχίζουμε από την αρχή.
Ο Πρόεδρος του ΕΤΕΕ και Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Τουρισμού Υγείας Παναγιώτης Κ. Κουτσίκος, έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την επανεκκίνηση του Τουρισμού Υγείας και στις δύο χώρες.
Πιστεύουμε ότι, ο Τουρισμός Υγείας μπορεί να πετύχει δύο στόχους.
Ο 1ος αφορά την εισροή συναλλάγματος στη χώρα μας.
Ο 2ος αφορά τη διεύρυνση της Τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα.
Με αυτές τις κινήσεις και σκέψεις, ευχόμαστε να διατηρηθεί σε καλό επίπεδο το πολιτικό κλίμα, έτσι ώστε να δώσει τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες να επαναδραστηριοποιηθούν με αμοιβαία οφέλη στο χώρο του τουρισμού.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με θετικό πρόσημο «στο νήμα» – Βουτιά 24% από Stellantis
- Αναπτυξιακός: Εντάσσονται 112 επενδυτικά σχέδια σε μεταποίηση και τουριστικά Β. Αιγαίου με ενίσχυση 290 εκατ. ευρώ
- ΕΕ: Αυξάνει στο 79% τους δασμούς στα κινεζικά κεραμικά σκεύη για να αντιμετωπίσει το ντάμπινγκ
- ΕΚΤ προς ηγέτες ΕΕ: «Άμεση συλλογική δράση» για να απελευθερωθεί η ανάπτυξη – Πρόταση 5 μέτρων
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Αιφνιδιασμός από ΕΦΚΑ: Ζητάει επιστροφή χρημάτων από παλαιές συντάξεις – Ποιες μπαίνουν στο «στόχαστρο»
- BALLY'S INTRALOT Α.Ε. - Αγορά ιδίων μετοχών
- Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προτείνει νέες, πιο σκληρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας – Οι νέοι «στόχοι»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








