Στις 28 Ιανουαρίου 2016, όπως προβλέπει η Σύμβαση Παραχώρησης, θα καταβληθεί η τελευταία δόση της ετήσιας αμοιβής της Ελληνικά Λαχεία ΑΕ προς το Ελληνικό Δημόσιο
_x000D_
Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει πως ” Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα η Ελληνικά Λαχεία ανακοινώνει ότι σύμφωνα με την από 30/07/2013 Σύμβαση Παραχώρησης που κυρώθηκε από την Ελληνική Βουλή με τον Νόμο 4183/2013 και έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Ελληνικής Δημοκρατίας (ΦΕΚ Α’ 186 ) η Ελληνικά Λαχεία ΑΕ υποχρεούται να καταβάλλει στο Ελληνικό Δημόσιο μηνιαία αμοιβή (άρθρο 11.1 παρ. β), υπολογιζόμενη σε ποσοστό 30% επί του μικτού κέρδους (συμμετοχή GGR).
_x000D_
Η μηνιαία αμοιβή προς το Ελληνικό Δημόσιο καταβάλλεται εντός 28 ημερών από το τέλος του μήνα, στον οποίο αφορά η αμοιβή αυτή (άρθρο 11.4 παρ. α). Η Σύμβαση Παραχώρησης ορίζει ως Ελάχιστη Ετήσια Αμοιβή για το 2015 το ποσό των 50 εκατομμύρια Ευρώ (άρθρο 11.2).
_x000D_
Η ετήσια αμοιβή που καταβάλλει η Ελληνικά Λαχεία ΑΕ για το 2015 υπερκαλύπτει την Ελάχιστη Ετήσια Αμοιβή των 50 εκατομμυρίων Ευρώ και η τελευταία δόση θα καταβληθεί στις 28 Ιανουαρίου 2016 , όπως προβλέπει η Σύμβαση Παραχώρησης”.
_x000D_
Σημειώνεται πως η Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. μία εταιρεία του Ομίλου ΟΠΑΠ, διαθέτει το αποκλειστικό δικαίωμα παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προβολής και διαχείρισης όλων των Κρατικών Λαχείων όπως το Λαϊκό, το Εθνικό, το Πρωτοχρονιάτικο αλλά και το Στιγμιαίο Κρατικό Λαχείο-ΣΚΡΑΤΣ, με σύμβαση παραχώρησης για 12 έτη. H Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. αποτελεί κοινοπραξία μεταξύ τριών κορυφαίων εταιρειών στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών και λοταρίας: ΟΠΑΠ Α.Ε., Scientific Games Int’l και Intralot Α.Ε.
_x000D_
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Qualco: Στα 5,46 ευρώ η ανώτατη τιμή της δημόσιας προσφοράς για την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών
- Στόχευση στην αμυντική βιομηχανία (και) για τη Unisystems του ομίλου Quest – Διάψευση για Morris
- Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το ενημερωτικό δελτίο της Qualco για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών
- Τραμπ: Οι ΗΠΑ σταματούν άμεσα τις επιθέσεις στους Χούθι, συνθηκολόγησαν
- Ευρωαγορές: Απώλειες για τον DAX μετά την εκλογή Μερτς – Έκανε το 16Χ16 ο FTSE 100
- Γερμανία: Άνοδος στις αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων μετά την εκλογή Μερτς
- Στο Τέξας Παπασταύρου – Τσάφος για συναντήσεις με Chevron, ExxonMobil και Cheniere Energy
- Συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Μερτς: «Προσβλέπω στη συνεργασία μας»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις