Οι δορυφορικές υπηρεσίες διαδικτύου θα είναι διαθέσιμες σε ισραηλινές αρχές, ενώ τίθεται ως προϋπόθεση η διασφάλιση πως η τεχνολογία δεν θα πέσει στα χέρια της Χαμάς
Το Starlink του Έλον Μασκ απέσπασε άδεια λειτουργίας στο Ισραήλ και σε τμήματα της Λωρίδας της Γάζας, καθώς δεσμεύτηκε στη λήψη σειράς μέτρων που θα εμποδίσουν την πρόσβαση της Χαμάς στις εν λόγω δορυφορικές υπηρεσίες διαδικτύου.
Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη σε ορισμένες αρχές στο Ισραήλ, ενώ η κυβέρνηση την ενέκρινε για χρήση σε νοσοκομείο που διαχειρίζονται τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στη νότια Γάζα, ανέφερε το ισραηλινό υπουργείο Επικοινωνιών.
Τα τερματικά θα αρχίσουν να πωλούνται τις επόμενες εβδομάδες μέσω ισραηλινής θυγατρικής, μεταδίδει το Bloomberg. Οι πωλήσεις περιορίζονται σε μια λίστα εγκεκριμένων πελατών στο Ισραήλ, που περιλαμβάνει τοπικά συμβούλια και κυβερνητικούς φορείς.
«Οι μονάδες στη Λωρίδα της Γάζας για την υποστήριξη ανθρωπιστικών σκοπών θα εγκριθούν μεμονωμένα, μόνο αφού οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας επιβεβαιώσουν ότι πρόκειται για εξουσιοδοτημένες οντότητες που δεν εγκυμονούν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια», δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Επικοινωνιών Σλόμο Καρχί.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΗΑΕ: Ιρανικοί πύραυλοι προκάλεσαν πυρκαγιά σε βάση που φιλοξενεί γαλλικές δυνάμεις
- Τηλεδιάσκεψη Γεραπετρίτη με τους επικεφαλής των Πρεσβειών και Προξενείων σε Ιράν και Μ. Ανατολή για την ασφαλή επιστροφή Ελλήνων
- Παχλαβί: Ο θάνατος του Χαμεϊνί δεν είναι «το τέλος»
- Ο Νετανιάχου ανακοινώνει εντατικοποίηση των επιθέσεων στην Τεχεράνη
- Πυροβολισμοί στο Όστιν του Τέξας με νεκρούς και δεκάδες τραυματίες
- Κρίση στο Ιράν: “Έδαφος” για συντονισμένη δράση ψάχνουν Τουρκία και Σαουδική Αραβία
- ΗΠΑ: Μακελειό σε μπαρ στο Όστιν με 3 νεκρούς και 17 τραυματίες
- Χάποελ Τελ Αβίβ: «Η ομάδα είναι στο Ελάτ και θα ταξιδέψει στην Αθήνα»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








