Η ψηφοφορία διεξήχθη τον περασμένο Ιούλιο-Αύγουστο με την συμμετοχή επαγγελματιών του τουρισμού και κοινού, στην οποία ψήφισαν συνολικά 17.000 άτομα
Ταξιδιωτικός προορισμός της χρονιάς παγκοσμίως για το 2023 αναδείχθηκε η Ελλάδα στο διαγωνισμό Finnish travel Gala 2023, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο Ελσίνκι.
Στην τελική πεντάδα που προκρίθηκε κατόπιν ψηφοφορίας για την διεκδίκηση του εν λόγω βραβείου, συμμετείχαν εκτός από την Ελλάδα οι Ισλανδία, Νορβηγία, Ιταλία και Νέα Ζηλανδία.
Στο διαγωνισμό συμμετέχουν περίπου 180 ταξιδιωτικά γραφεία και τουριστικοί πράκτορες, που αντιπροσωπεύουν το 95% του συνόλου των πωλήσεων ταξιδιωτικών υπηρεσιών στη Φινλανδία. Η ψηφοφορία διεξήχθη τον περασμένο Ιούλιο-Αύγουστο με την συμμετοχή επαγγελματιών του τουρισμού και κοινού, στην οποία ψήφισαν συνολικά 17.000 άτομα.
Το βραβείο για την Ελλάδα παρέλαβαν ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Ε.Ο.Τ. Σκανδιναβίας κ. Παύλος Μούρμας και ο Επιτετραμμένος της Ελληνικής Πρεσβείας στην Φινλανδία κ. Δημήτριος Καρακωνσταντής, ο οποίος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στους διοργανωτές της εκδήλωσης και σε όλους όσοι ψήφισαν υπέρ της χώρας μας.
Ο κ. Καρακωσταντής αναφέρθηκε στο μεγάλο αριθμό Φινλανδών πολιτών που διαχρονικά επισκέπτονται την Ελλάδα και υπογράμμισε την ποιότητα και την ποικιλία του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, που την καθιστούν ελκυστικό προορισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Ε.Ο.Τ. Σκανδιναβίας κ. Παύλος Μούρμας ευχαρίστησε εκ μέρους του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Γενικού Γραμματέα κ. Δημήτρη Φραγκάκη τους διοργανωτές και τους επαγγελματίες, που ψήφισαν υπέρ της Ελλάδας, καθώς και όλους τους Tour Operators οι οποίοι εντάσσουν τη χώρα μας στα τουριστικά τους προγράμματα.
Παράλληλα, κάλεσε σε συνεργασία όλους τους εμπλεκόμενους για την προβολή της Ελλάδας, ως ιδανικού προορισμού διακοπών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ενώ αναφέρθηκε στη μοναδική Ελληνική φιλοξενία αλλά και την συμβολή του τουρισμού στη διατήρηση της ειρήνης και της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Καρυστιανού εναντίον «συμμορίας» …
- Βορίζια: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος των δύο τραυματιών
- Χρηστίδης προς Πιερρακάκη: Που πήγαν τα 250 εκατ. ευρώ της αναδιάρθρωσης των ΕΛΤΑ;
- ΕΛΑΣ: Δεκατέσσερις νεκροί σε 486 τροχαία τον Οκτώβριο, στην Αττική
- Κουτσούμπας: “Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι χρειάζονται στήριξη”
- Η λίστα με τα 51 καταστήματα των ΕΛΤΑ που βάζουν λουκέτο τη Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου
- Ρόδος: Στις 18 Νοεμβρίου θα ξεκινήσουν τα νέα έργα στο διεθνές αεροδρόμιο
- ΗΠΑ: Θέλουν αποκατάσταση των στρατιωτικών διαύλων επικοινωνίας με την Κίνα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








