Την μεγαλύτερη αύξηση 21,5% καταγράφουν οι αρχιτεκτονικές δραστηριότητες και δραστηριότητες μηχανικών
Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε την εξέλιξη των αναθεωρημένων τριμηνιαίων Δεικτών Τιμών Παραγωγού στις Υπηρεσίες (ΔΤΠΥ) για το β΄ τρίμηνο του 2024, με το σύνολο των υπηρεσιών να καταγράφουν ετήσια άνοδος 4,7%, συντείνοντας στην αυξητική πίεση που ασκείται στον πληθωρισμό.
Την μεγαλύτερη αύξηση 21,5% καταγράφουν οι αρχιτεκτονικές δραστηριότητες και δραστηριότητες μηχανικών, ακολουθούν οι δραστηριότητες παροχής συμβουλών διαχείρισης να ακολουθούν από κοντά στο +18,3%, ενώ αεροπορικά εισιτήρια, καταλύματα και εστίαση καταγράφουν αύξηση πάνω από 10%.
Η εξέλιξη των Δεικτών Τιμών Παραγωγού στις Υπηρεσίες, σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία, ως εξής:
Η εξέλιξη των Δεικτών Τιμών Παραγωγού στις Υπηρεσίες παρουσιάζεται στους πίνακες που ακολουθούν.
Ειδικότερα:
Πίνακας 1. Ετήσιες μεταβολές (%) των Δεικτών Τιμών Παραγωγού στις Υπηρεσίες
• Στον Πίνακα 1, παρουσιάζονται οι δείκτες και οι αντίστοιχες ετήσιες μεταβολές του Β΄ τριμήνου 2024, σε σύγκριση με το Β΄ τρίμηνο 2023, καθώς και οι ετήσιες μεταβολές του Β΄ τριμήνου 2023, σε σύγκριση με το Β΄ τρίμηνο 2022.
Πίνακας 2. Τριμηνιαίες μεταβολές (%) των Δεικτών Τιμών Παραγωγού στις Υπηρεσίες
• Στον Πίνακα 2, παρουσιάζονται οι δείκτες και οι αντίστοιχες τριμηνιαίες μεταβολές του Β΄ τριμήνου 2024, σε σύγκριση με το Α΄ τρίμηνο 2024, καθώς και οι τριμηνιαίες μεταβολές του Β΄ τριμήνου 2023, σε σύγκριση με το Α΄ τρίμηνο 2023.
Τα στοιχεία θεωρούνται προσωρινά κατά την πρώτη δημοσίευση τους και δημοσιεύονται ως οριστικά στοιχεία το επόμενο τρίμηνο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Prodea: Διάθεση μετοχών αξίας 1,19 εκατ. ευρώ από την Invel Real Estate
- Metlen: Δωρεάν διάθεση 217.000 μετοχών σε στελέχη
- Επ. Κεφαλαιαγοράς: Εγκρίθηκε το ενημερωτικό δελτίο της Alpha Bank για την είσοδο των μετοχών στο Χρηματιστήριο
- Χρηματιστήριο: Μεγάλη νευρικότητα και οριακές απώλειες
- WSJ: Το Ιράν επιδιώκει τον τερματισμό των εχθροπραξιών με το Ισραήλ
- ΕΤΑΔ: Παραδόθηκε το Κάμπινγκ Φαναρίου Κομοτηνής στον νέο μισθωτή με 99.750 ευρώ ετήσιο μίσθωμα
- Trump Mobile: Και πακέτα κινητής τηλεφωνίας από τον Τραμπ και smartphone 499 δολαρίων
- Βελτιωμένη η εικόνα από την πυρκαγιά στο Άνω Σούλι Μαραθώνα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις