Αύξηση 1,4% κατέγραψε και η διακίνηση εμπορευμάτων, όπως και κατά τροχοφόρων κατά 10,5%
Αύξηση 12% κατέγραψε η επιβατική κίνηση το β΄τρίμηνο του 2024 στα λιμάνια της χώρας, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
Η κίνηση των επιβατών εσωτερικού κατέγραψε αύξηση 12,6%, ενώ αντίθετα των επιβατών εξωτερικού, μείωση κατά 0,8%. Αυξημένη ήταν και η διακίνηση εμπορευμάτων, όπως και τροχοφόρων.
Ειδικότερα:
- Η συνολική διακίνηση επιβατών στους Ελληνικούς λιμένες το Β΄ τρίμηνο 2024 σε σύγκριση με το Β΄ τρίμηνο του 2023 παρουσίασε αύξηση κατά 12,0%. Αύξηση κατά 6,4% παρατηρήθηκε και κατά την αντίστοιχη σύγκριση του Β΄ τριμήνου 2023 προς το Β΄ τρίμηνο 2022.
- Η συνολική διακίνηση εμπορευμάτων στους Ελληνικούς λιμένες το Β΄ τρίμηνο 2024 σε σύγκριση με το Β΄ τρίμηνο του 2023 παρουσίασε αύξηση κατά 1,4%. Μείωση κατά 3,1% παρατηρήθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του Β΄ τριμήνου 2023 προς το Β΄ τρίμηνο 2022.
- Η συνολική διακίνηση κινητών μονάδων (τροχοφόρων) στους Ελληνικούς λιμένες το Β΄ τρίμηνο 2024 σε σύγκριση με το Β΄ τρίμηνο του 2023 παρουσίασε αύξηση κατά 10,5%. Αύξηση κατά 2,0% παρατηρήθηκε και κατά την αντίστοιχη σύγκριση του Β΄ τριμήνου 2023 προς το Β΄ τρίμηνο 2022.




ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Austriacard: Στα 4,1 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α’ τρίμηνο του 2026 – Αύξηση EBITDA κατά 11%
- Τζέιμι Ντίμον: Οι «ανόητες» εμπορικές διαφορές ΗΠΑ και Ευρώπης βλάπτουν την ανάπτυξη
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με απώλειες – Άλμα 3,67% από Bayer
- AUSTRIACARD HOLDINGS AG - AUSTRIACARD HOLDINGS AG – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α’ ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2026
- ΗΠΑ: Επιστροφές δασμών 35,5 δισ. δολαρίων για 8,3 εκατ. αποστολές τον Μάιο
- Πούτιν: Σε ανάπτυξη ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος Sarmat έως το τέλος του έτους
- Alter Ego Media: Από τα media στα γυμναστήρια με επένδυση €4,75 εκατ. στην Alterlife
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








