Η μεγαλύτερη κατανάλωση καταγράφηκε στην Αττική και στην Κεντρική Μακεδονία
Μείωση 3,3% στην συνολική κατανάλωση πετρελαιοειδών το 2023 καταγράφηκε στη χώρα, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Αντίθετα, ισχυρή αύξηση 16,8%, παρουσιάστηκε στην κατανάλωση σούπερ αμόλυβδης βενζίνης, με τη μεγαλύτερη να είναι στην Αττική και την Κεντρική Μακεδονία. Επίσης, βουτιά 32,9% έκανε το πετρέλαιο θέρμανσης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, παρατηρείται 3,3% μείωση στη συνολική κατανάλωση πετρελαιοειδών για το έτος 2023 σε σχέση με το έτος 2022, με τις αντίστοιχες ποσότητες να ανέρχονται σε 6.837.722 μετρικούς τόνους για το έτος 2023 και 7.071.820 μετρικούς τόνους για το έτος 2022.
Συγκεκριμένα, παρατηρείται αύξηση της ετήσιας κατανάλωσης της βενζίνης σούπερ αμόλυβδης 98/100 κατά 16,8%, του μαζούτ χαμηλού θείου κατά 2,7%, του πετρελαίου κίνησης κατά 2,1%, του υγραερίου κατά 2% και της αμόλυβδης βενζίνης κατά 1,9%. Αντίθετα, μείωση της ετήσιας κατανάλωσης παρατηρείται στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 32,9% και στο μαζούτ υψηλού θείου κατά 13,6%.
Κατά το έτος 2023, οι περιφέρειες που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη κατανάλωση είναι η Αττική και η Κεντρική Μακεδονία και ακολουθούν οι περιφέρειες Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ηπείρου, Νοτίου Αιγαίου και Δυτικής Μακεδονίας. Οι χαμηλότερες καταναλώσεις παρατηρούνται στις περιφέρειες των Ιονίων Νήσων και του Βορείου Αιγαίου.
Στον Χάρτη 1 απεικονίζεται η περιφερειακή κατανομή της κατανάλωσης πετρελαιοειδών στη χώρα, με βάση τα στοιχεία του έτους 2023
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ η κατάρτιση 2.420 ανέργων ναυτικών, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ
- Fraport Greece: Αύξηση 2,4% της επιβατικής κίνησης τον Ιούλιο στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια
- Zara Home: Ανακαλεί προϊόντα αποθήκευσης και επίπλωσης
- Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος: Μερική αποκατάσταση κυκλοφορίας μετά τη διαρροή σε αγωγό φυσικού αερίου
- Η Δανία δεν αποκλείει την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους
- Wall Street: Έντονη νευρικότητα μετά την απόλυση Κουκ από τον Τραμπ
- Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία μειώνει τις θέσεις εργασίας λόγω οικονομικών δυσκολιών
- Δρομέας: Συγκροτήθηκε εκ νέου σε σώμα το ΔΣ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις