Αύξηση των επισκεπτών σε μουσεία κατά 11,1% καταγράφηκε το ίδιο διάστημα
Αύξηση των επισκεπτών σε μουσεία κατά 11,1% καταγράφηκε τον Μάιο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2024 όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.
Το ίδιο χρονικό διάστημα, οι επισκέπτες ελεύθερης εισόδου αυξήθηκαν κατά 31,9% και οι εισπράξεις κατά 42,6%.
Συγκεκριμένα:
• Κατά το μήνα Μάιο 2025 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2024, καταγράφεται αύξηση των επισκεπτών μουσείων κατά 11,1%, των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 31,9% και αύξηση των αντίστοιχων εισπράξεων κατά 42,6%.
• Στους αρχαιολογικούς χώρους, κατά το μήνα Μάιο 2025 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2024, καταγράφεται μείωση των επισκεπτών κατά 0,9%, αύξηση των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 15,7% και αύξηση των αντίστοιχων εισπράξεων κατά 46,3%.
• Κατά το πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου 2025 παρατηρείται αύξηση, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2024, κατά 1,3% στους επισκέπτες των μουσείων, κατά 5,8% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου, και κατά 42,4% στις αντίστοιχες εισπράξεις.
• Στους αρχαιολογικούς χώρους, κατά το πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου 2025, παρατηρείται μείωση κατά 2,5%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του έτους 2024 στον αριθμό επισκεπτών, κατά 3,5% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου και αύξηση 40,0% στις αντίστοιχες εισπράξεις.



ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Basketgate: Τέταρτη προφυλάκιση o Κορομηλάς για το σκάνδαλο στο μπάσκετ, με «βραχιολάκι» Τσαρούχα, Πηλοΐδης
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. - Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. ανακοινώνει την επιτυχή τιμολόγηση της έκδοσης Ομολογιών ύψους €500 εκατομμυρίων με λήξη το 2033
- Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Δυναμικό comeback με ράλι στις μετοχές και άλμα για τον Stoxx 600
- Πιερρακάκης με Καραμανλή στη ΣΕΚΕ: «Πετύχαμε πιο ήπιες αυξήσεις στη φορολογία των καπνικών προϊόντων από το 2036»
- Απόβαση των ισχυρών hedge funds στην Αθήνα: Μετά τις Rokos και Millennium, στο «παιχνίδι» και η Capula
- Microsoft: Πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης για περίπου 60.000 επιλέξιμους εργαζομένους
- CENERGY HOLDINGS S.A. - Ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών
- ΙΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤOΧΩΝ - Ανακοίνωση ρυθμιζόμενης πληροφορίας του Ν. 3556/2007 (Γνωστοποίηση συναλλαγών)
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








