Οικονομία

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 9,7% στον τζίρο των επιχειρήσεων τον Φεβρουάριο – Στο 31,9% εκτινάχθηκαν οι κατασκευές

Ο κύκλος εργασιών επιχειρήσεων με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων ανήλθε σε 27, 44 δισ. ευρώ

Αύξηση 9,7% στον τζίρο των επιχειρήσεων τον Φεβρουάριο 2024 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Συγκεκριμένα, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε στοιχεία που αφορούν στην εξέλιξη του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων όλων των κλάδων δραστηριότητας της οικονομίας, με ενσωμάτωση των πιο πρόσφατων στοιχείων για τον κύκλο εργασιών από Διοικητικές Πηγές, Φεβρουαρίου 2024.

Για το σύνολο των επιχειρήσεων της οικονομίας με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Φεβρουάριο 2024 ανήλθε σε 27,744 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 9,7% σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2023, που είχε ανέλθει 25,290 δισ. ευρώ.

Γράφημα 1. Κύκλος εργασιών (σε χιλ. €) μόνο των επιχειρήσεων με υποχρέωση τήρησης Διπλογραφικών Βιβλίων (μηνιαία υποβολή στοιχείων) 

Τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών τον Φεβρουάριο 2024 σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο 2023 παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Κατασκευές, κατά 31,9%, ενώ μείωση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Παροχή Ηλεκτρικού Ρεύματος, Φυσικού Αερίου, Ατμού και Κλιματισμού, κατά 24,6% (Πίνακας 1). 

Επίσης, αύξηση στον κύκλο εργασιών καταγράφουν οι μεταφορές και τα logistics κατά 19,1%, τα καταλύματα και η εστίαση κατά 17,2%, οι επιστημονικές και τεχνικές εταιρείες 17,95 και τα ΜΜΕ 12,4%.

Πίνακας 1: Κύκλος Εργασιών (σε χιλ. ευρώ), από Διοικητικές Πηγές, για το Σύνολο των Επιχειρήσεων της Ελληνικής Οικονομίας (οριστικό Στατιστικό Μητρώο Επιχειρήσεων, έτους 2021) με υποχρέωση τήρησης Διπλογραφικών Βιβλίων, ανά Τομέα Οικονομικής Δραστηριότητας (NACE Αναθ. 2)

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Οικονομία

close menu