Ελλειμμα 5,74 δισ. ευρώ στο εξωτερικό ισοζύγιο αγαθών το ίδιο διάστημα
Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τα προσωρινά στοιχεία για τους τριμηνιαίους μη χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς θεσμικών τομέων για το 4ο τρίμηνο του 2025.
Κατά το 4ο τρίμηνο του 2025 καταγράφηκε έλλειμμα στο εξωτερικό ισοζύγιο αγαθών και υπηρεσιών 5,74 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 6,63 δισ. ευρώ που είχε καταγραφεί το 4ο τρίμηνο του 2024.
Επιπρόσθετα, κατά το 4ο τρίμηνο του 2025 καταγράφηκε πλεόνασμα στο εξωτερικό ισοζύγιο πρωτογενών εισοδημάτων, τρεχουσών και κεφαλαιακών μεταβιβάσεων 1,81 δισ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 1,47 δισ. ευρώ που είχε καταγραφεί το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.
Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω, η συνολική οικονομία (S.1) παρουσίασε καθαρή λήψη δανείων 3,93 δισ. ευρώ κατά το 4ο τρίμηνο του 2025 από την αλλοδαπή (S.2).
Το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο η καθαρή λήψη δανείων ανέρχονταν σε 5,16 δισ. ευρώ.

Κατά το 4ο τρίμηνο του 2025, το διαθέσιμο εισόδημα του τομέα των νοικοκυριών και των μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων που εξυπηρετούν νοικοκυριά (ΜΚΙΕΝ) (S.1M) αυξήθηκε κατά 9,8% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, από 38,77 δισ. ευρώ σε 42,56 δισ. ευρώ.

Κατά το 4ο τρίμηνο του 2025 η τελική καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών και των μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων που εξυπηρετούν νοικοκυριά, αυξήθηκε κατά 5,3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, από 41,7 δισ. ευρώ σε 43,9 δισ. ευρώ.

Ο τομέας της Γενικής Κυβέρνησης (S.13) κατά το 4ο τρίμηνο του 2025 παρουσίασε καθαρή λήψη δανείων 0,54 δισ. ευρώ, σε σύγκριση με το 4
ο τρίμηνο του 2024 που η καθαρή χορήγηση δανείων ήταν 1,05 δισ. ευρώ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στα ύψη οι ναύλοι των πετρελαιοφόρων μετά τις επιθέσεις Ιράν – ΗΠΑ – Ρεκόρ στη διαδρομή προς την Κίνα
- Βρετανία: «Φρένο» στις αυξήσεις του κατώτατου μισθού για τους νέους
- FOURLIS Α.Ε ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ - Ανακοίνωση Ρυθμιζόμενης Πληροφορίας του Ν.3556/2007- Γνωστοποίηση μεταβολής σε δικαιώματα ψήφου
- Νέα iPhone 18 Pro και Pro Max: Προπαραγγελίες από Telekom και ΓΕΡΜΑΝΟ
- ALPHA TRUST - ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ. - Έντυπο Παροχής Πληροφοριών σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. 4 σημείο η) τουΚανονισμού (ΕΕ) 2017/1129
- ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε. - ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ
- Safe Bulkers, Inc. - SAFE BULKERS, INC. 14 – 09 – 2026
- Safe Bulkers: Στο Χρηματιστήριο Αθηνών από 14 Σεπτεμβρίου οι 12 εκατ. νέες μετοχές
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








