Στους αρχαιολογικούς χώρους, καταγράφεται οριακή μείωση των επισκεπτών κατά 0,5%
Αυξημένη κατά 8,2% ήταν η επισκεψιμότητα στα μουσεία της χώρας τον Μάιο του 2024 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
Συγκεκριμένα:
Κατά το μήνα Μάιο 2024 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023, καταγράφεται αύξηση των επισκεπτών μουσείων κατά 8,2%, μείωση των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 17,1% και αύξηση των αντίστοιχων εισπράξεων κατά 23,8%.
• Στους αρχαιολογικούς χώρους, κατά το μήνα Μάιο 2024 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023, καταγράφεται μείωση των επισκεπτών κατά 0,5%, μείωση των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 17,4% και αύξηση των αντίστοιχων εισπράξεων κατά 6,7%.
• Κατά το πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου 2024 παρατηρείται αύξηση, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023, κατά 19,4% στους επισκέπτες των μουσείων, κατά 6,1% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου και κατά 25,8% στις αντίστοιχες εισπράξεις.
• Στους αρχαιολογικούς χώρους, κατά το πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου 2024, παρατηρείται αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του έτους 2023 κατά 18,2% στους επισκέπτες, κατά 17,0% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου και κατά 18,3% στις αντίστοιχες εισπράξεις.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Συντάξεις Νοεμβρίου: Μεγάλωσε κι άλλο η ψαλίδα δημοσίου – ιδιωτικού τομέα στα +716, 76 ευρώ
- ΕΛΣΤΑΤ: Υποχωρούν οι κενές θέσεις εργασίας το γ’ τρίμηνο 2025
- ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε 8,1% το μισθολογικό κόστος το γ’ τρίμηνο 2025
- ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 3,3% στον Δείκτη Παραγωγής στις Κατασκευές γ’ τρίμηνο 2025
- Ισπανία: Πρόστιμο 64 εκατ. ευρώ στην πλατφόρμα Airbnb
- AS Company: Εκτακτη χρηματική διανομή 0,06046 ευρώ ανά μετοχή
- Συνάλλαγμα: Το ευρώ υποχωρεί οριακά 0,04%, στα 1,1735 δολάρια
- Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν: Ετοιμάζει πρόταση 10 δισ. ευρώ για την αγορά της Μπαρτσελόνα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








