Οικονομία

ΕΛΣΤΑΤ: Δυνατή αύξηση 16,1% στον τζίρο των επιχειρήσεων τον Απρίλιο – Εκτίναξη 49,7% στις κατασκευές

Τη μεγαλύτερη μείωση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις στην παροχή ενέργειας κατά 32,9%, σε ετήσια βάση

Ισχυρή αύξηση 16,1% στον τζίρο των επιχειρήσεων τον Απρίλιο του 2024 και σε σχέση με με πέρυσι καταγράφουν τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) και που αφορούν στην εξέλιξη του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων όλων των κλάδων δραστηριότητας της οικονομίας, με τις κατασκευές να εκτινάσσονται στο 49,7%. Στον αντίποδα, η ενέργεια με -32,9%.

Πιο συγκεκριμένα, για το σύνολο των επιχειρήσεων της οικονομίας με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Απρίλιο 2024 ανήλθε σε 32,448 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 16,1% σε σχέση με τον Απρίλιο 2023, που είχε ανέλθει 27,937 δισ. ευρώ . 

Τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών τον Απρίλιο 2024 σε σύγκριση με τον Απρίλιο 2023 παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Κατασκευές, κατά 49,7%, ενώ μείωση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Παροχή Ηλεκτρικού Ρεύματος, Φυσικού Αερίου, Ατμού και Κλιματισμού, κατά 32,9%).

Κύκλος Εργασιών (σε χιλ. ευρώ), από Διοικητικές Πηγές, για τις Επιχειρήσεις της Ελληνικής Οικονομίας (οριστικό Στατιστικό Μητρώο Επιχειρήσεων, έτους 2021) με υποχρέωση τήρησης Διπλογραφικών Βιβλίων, ανά Τομέα Οικονομικής Δραστηριότητας (NACE Αναθ. 2)

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Οικονομία

close menu