Την μεγαλύτερη αύξηση τζίρου αθροιστικά σε καταλύματα και εστίαση κατέγραψε με 51,7% η Κέρκυρα
Αύξηση 17,7% στον τζίρο κατέγραψαν τα καταλύματα και 5,1% η εστίαση τον Οκτώβριο του 2024, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) και αφορούν στην εξέλιξη του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους κλάδους των Καταλυμάτων και των Υπηρεσιών Εστίασης, ανά Περιφερειακή Ενότητα της Ελλάδας.
Την μεγαλύτερη αύξηση τζίρου αθροιστικά σε καταλύματα και εστίαση κατέγραψε με 51,7% η Κέρκυρα και την μικρότερη με 8,4% η Αττική.
Συγκεκριμένα, για τις επιχειρήσεις στον κλάδο των Καταλυμάτων, με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Οκτώβριο 2024 ανήλθε σε 908.300.237 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 17,7% σε σχέση με τον Οκτώβριο 2023, όπου είχε ανέλθει σε 771.809.950 ευρώ.
Για τις επιχειρήσεις στον κλάδο των Υπηρεσιών Εστίασης, με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Οκτώβριο 2024 ανήλθε σε 238.316.228 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 5,1% σε σχέση με τον Οκτώβριο 2023, όπου είχε ανέλθει σε 226.686.750 ευρώ.

Αθροιστικά για τις επιχειρήσεις στους κλάδους των Καταλυμάτων και των Υπηρεσιών Εστίασης, με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Οκτώβριο 2024 ανήλθε σε 1.146.616.465 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 14,8% σε σχέση με τον Οκτώβριο 2023, όπου είχε ανέλθει σε 998.496.700 ευρώ.
Για τις Περιφερειακές Ενότητες με συνεισφορά στον συνολικό κύκλο εργασιών έτους 2023 μεγαλύτερη από 1,0%, η μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών τον Οκτώβριο 2024 σε σύγκριση με τον Οκτώβριο 2023 παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας (51,7%) και η μικρότερη αύξηση (8,4%) καταγράφηκε στην Περιφέρεια Αττικής.



ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ElvalHalcor: Υπερκάλυψη 2,75 φορές στην αύξηση κεφαλαίου των 250 εκατ. ευρώ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη με το βλέμμα σε σύγκρουση ΗΠΑ – Ιράν και τεχνολογία
- Πράσινο φως από Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για το νέο «Καραϊσκάκη» του Μαρινάκη
- Χαβιέ Τέμπας κατά FIFA: «Καταστρέφει την ποδοσφαιρική βιομηχανία, να παραιτηθεί ο Ινφαντίνο»
- ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε. - ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. 22 – 07 – 2026
- ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΞΙΩΝ 22 – 07 – 2026
- ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε. - Ανακοίνωση – Εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στη ρυθμιζόμενη αγορά των νέων μετοχών
- Η Πειραιώς επιβραβεύει τις πληρωμές με IRIS Payments στα POS
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








