Σε 25.341 διαμορφώθηκαν οι ενάρξεις λειτουργίας επιχειρήσεων, για το σύνολο των τομέων της οικονομίας, το Β’ τρίμηνο του 2022, παρουσιάζοντας μείωση 3,9% σε σχέση με το Β’ τρίμηνο του 2021 (όταν είχαν ανέλθει σε 26.370) και μείωση 7,2% σε σχέση με το Α’ τρίμηνο 2022 (είχαν ανέλθει σε 27.301).
_x000D_
Για τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας με τη μεγαλύτερη συνεισφορά στον συνολικό κύκλο εργασιών, η μεγαλύτερη αύξηση στο πλήθος των εγγραφών νέων επιχειρήσεων, το Β’ τρίμηνο 2022 σε σχέση με το Β’ τρίμηνο 2021, καταγράφηκε στον τομέα «Μεταφορά και Αποθήκευση» (36,3%) και στον τομέα «Χρηματοπιστωτικές και Ασφαλιστικές Δραστηριότητες» (22,5%), ενώ η αντίστοιχη μεγαλύτερη μείωση καταγράφηκε στον τομέα «Παροχή Ηλεκτρικού Ρεύματος, Φυσικού Αερίου, Ατμού και Κλιματισμού» (15,2%) και στον τομέα «Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο, Επισκευή Μηχανοκίνητων Οχημάτων και Μοτοσυκλετών» (13,7%).
_x000D_
Οι τομείς οικονομικής δραστηριότητας, στους οποίους σημειώθηκε το μεγαλύτερο πλήθος εγγραφών νέων επιχειρήσεων, ανά Μεγάλη Γεωγραφική Περιοχή της Ελλάδας, είναι:
_x000D_
• Βόρεια Ελλάδα: «Γεωργία, Δασοκομία και Αλιεία», με 1.081 εγγραφές σε σύνολο 6.311.
• Κεντρική Ελλάδα: «Γεωργία, Δασοκομία και Αλιεία», με 1.220 εγγραφές σε σύνολο 5.691.
• Αττική: «Επαγγελματικές, Επιστημονικές και Τεχνικές Δραστηριότητες», με 1.930 εγγραφές σε σύνολο 9.933.
• Νησιά Αιγαίου – Κρήτη: «Δραστηριότητες Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης», με 663 εγγραφές σε σύνολο 3.406.
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
• Ατομικές Επιχειρήσεις: «Γεωργία, Δασοκομία και Αλιεία», με 3.093 εγγραφές σε σύνολο 16.889.
• Προσωπικές Επιχειρήσεις: «Δραστηριότητες Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης», με 648 εγγραφές σε σύνολο 2.804.
• Κεφαλαιουχικές Επιχειρήσεις: «Διαχείριση Ακίνητης Περιουσίας», με 125 εγγραφές σε σύνολο 463.
• Λοιπές Νομικές Μορφές: «Διαχείριση Ακίνητης Περιουσίας», με 1.002 εγγραφές σε σύνολο 5.185.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στο 42% τα έσοδα από προϊόντα χωρίς καπνό το 2025 για τη Philip Morris
- Ριζικές αλλαγές στους καθαρισμούς οικοπέδων με το νομοσχέδιο “Ενεργή Μάχη”
- Διαψεύδουν οι Πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου την άδεια για πάρτι
- Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις – Ο κανόνας του διαχωρισμού στις ημερομηνίες
- Ανοίγει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για τις διορθώσεις των αγροτικών ενισχύσεων
- Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες
- Πάνω από 61.000 εισιτήρια στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων
- Τσίπρας: Η ανασύνθεση της προοδευτικής παράταξης δεν είναι μία εύκολη υπόθεση
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








