Οριακή αύξηση 0,03%, από 31,16 δισ. ευρώ σε 31,17 δισ. ευρώ, σημείωσε το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και των μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων που εξυπηρετούν τα νοικοκυριά της χώρας, το τρίτο τρίμηνο του 2014 σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013.
Παράλληλα, η τελική καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών και των μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων που εξυπηρετούν τα νοικοκυριά αυξήθηκε κατά 2,3%, από 32,6 δισ. ευρώ σε 33,3 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.
Στον αντίποδα, οι ιδιωτικές επενδύσεις (ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου του τομέα των μη χρηματοοικονομικών εταιριών) μειώθηκαν κατά 15,6%, από 1,8 δισ. ευρώ σε 1,5 δισ. ευρώ, ενώ το ποσοστό των επενδύσεων προς την Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία υποχώρησε σε 10,2% από 12,1% το τρίτο τρίμηνο του 2013.
Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τους τριμηνιαίους μη χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς θεσμικών τομέων, το ποσοστό αποταμίευσης των νοικοκυριών διαμορφώθηκε στο -7% το τρίτο τρίμηνο πέρυσι από -4,6% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013.
Στο εξωτερικό ισοζύγιο αγαθών και υπηρεσιών καταγράφηκε πλεόνασμα 4 δισ. ευρώ έναντι πλεονάσματος 3,1 δισ. ευρώ το 2013, ως αποτέλεσμα της αύξησης των εξαγωγών κατά 1,1%, που υπερκάλυψε την κατά 0,2% αύξηση των εισαγωγών.
Τέλος, οι καθαρές δανειακές ανάγκες της Γενικής Κυβέρνησης ανέρχονταν σε 394 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο 2014 από 1,6 δισ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο 2013.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Επιστροφή πινακίδων από το δήμο Αθηναίων τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου
- Έφοδος ΣΔΟΕ στα γραφεία του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών – Αντίδραση Καρυστιανού
- Άνοιξε το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη στα Μάλγαρα, όχι όμως στα Πράσινα Φανάρια
- Ερευνα NielsenIQ για ΣΕΛΠΕ για τις πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου εκτός ΕΕ
- Σπάει κάθε φράγμα η καθαρή περιουσία του Έλον Μασκ – Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία
- Στην «ανηφόρα» το πετρέλαιο με τον Τραμπ να δηλώνει πως «βλέπει» πόλεμο με τη Βενεζουέλα
- Οι διαρθρωτικές αλλαγές που έφεραν οι ηλεκτρονικές πληρωμές στην ελληνική οικονομία
- Ο χρυσός έφερε στα «ταμεία», κέρδη άνω του 1% στην εβδομάδα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








