Στο 18,7% αυξήθηκε η ανεργία στο δ’ τρίμηνο του 2018 από 18,3% που ήταν το γ’ τρίμηνο του 2018 όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.
Συγκεκριμένα, ηΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε ότι το ποσοστό ανεργίας ήταν 18,7% το δ’ τρίμηνο του 2018 έναντι 18,3% του προηγούμενου τριμήνου (γ΄ τρίμηνο του 2018) και 21,2% που ήταν το δ’τρίμηνο του 2017.
Η απασχόληση μειώθηκε κατά 1,6% το δ’ τρίμηνο του 2018, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο του έτους και αυξήθηκε κατά 2,6%, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017.
Ο αριθμός των απασχολούμενων ανήλθε σε 3.833.745 άτομα και των ανέργων σε 881.099 άτομα, ενώ ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 1,1%, σε σχέση με το γ’ τρίμηνο του 2018 και μειώθηκε κατά 12,5%, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017.
Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφονται σε δυτική Μακεδονία (25,3%) και δυτική Ελλάδα ( 24%) ενώ τα χαμηλότερα καταγράφονται σε Πελοπόννησο (13,5%) και στην Κρήτη (12,3%).
Στην Αττική η ανεργία ανήλθε στο 18,9%.
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η ανεργία στους άνδρες ανέρχεται στο 14,7% έναντι 23,7% που είναι στις γυναίκες ενώ το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας (52,7%) καταγράφεται στην ηλικιακή ομάδα 15 -19 ετών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Qualco: Στα 5,46 ευρώ η ανώτατη τιμή της δημόσιας προσφοράς για την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών
- Στόχευση στην αμυντική βιομηχανία (και) για τη Unisystems του ομίλου Quest – Διάψευση για Morris
- Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το ενημερωτικό δελτίο της Qualco για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών
- Τραμπ: Οι ΗΠΑ σταματούν άμεσα τις επιθέσεις στους Χούθι, συνθηκολόγησαν
- Ευρωαγορές: Απώλειες για τον DAX μετά την εκλογή Μερτς – Έκανε το 16Χ16 ο FTSE 100
- Γερμανία: Άνοδος στις αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων μετά την εκλογή Μερτς
- Στο Τέξας Παπασταύρου – Τσάφος για συναντήσεις με Chevron, ExxonMobil και Cheniere Energy
- Συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Μερτς: «Προσβλέπω στη συνεργασία μας»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις