Αύξηση της συνολικής χρηματοδότησης κατά 5,1% σε ένα έτος, με την ιδιωτική δαπάνη να "τρέχει" ταχύτερα από τη δημόσια
Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) δημοσίευσε τα στατιστικά στοιχεία του έτους 2024 για τη χρηματοδότηση των δαπανών υγείας, σε εθνικό επίπεδο, με βάση το εγχειρίδιο του Συστήματος Λογαριασμών Υγείας (ΣΛΥ) 2011 του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
H συνολική χρηματοδότηση για τις δαπάνες υγείας ως προς το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) στην Ελλάδα ανήλθε στο 9,92% του ΑΕΠ για το έτος 2024 έναντι 9,63% του έτους 2023.

Τα στοιχεία των δαπανών υγείας παρουσιάζονται σύμφωνα με τη δομή των πινάκων της μεθοδολογίας ΣΛΥ 2011 και αφορούν στη:
▪ χρηματοδότηση των φορέων στους προμηθευτές αγαθών και υπηρεσιών υγείας (πλευρά της κατανάλωσης – HF x HP)
Εμφανίζεται η χρηματοδότηση που κατέβαλαν οι φορείς της εγχώριας οικονομίας (Γενική Κυβέρνηση εκτός των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης (ΟΚΑ), ΟΚΑ, νοικοκυριά, ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, λοιπές δαπάνες (Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί – ΜΚΟ, Εκκλησία κλπ.)) προς τους παρόχους υπηρεσιών υγείας (νοσοκομεία, ιατρούς, φαρμακεία, διαγνωστικά κέντρα, κλπ.).



Ο Πίνακας 4 απεικονίζει τη χρηματοδότηση των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης (Κεντρική Κυβέρνηση, Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης και Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης), των νοικοκυριών, των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, των ΜΚΟ και της Αλλοδαπής ανά προμηθευτή αγαθών και υπηρεσιών υγείας (νοσοκομεία, φαρμακεία, διαγνωστικά κέντρα, εμπόρους λιανικής κλπ.), καθώς και τις ποσοστιαίες μεταβολές μεταξύ των ετών.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- FT: Παζάρι Apple με Τραμπ για αγορά τσιπ από κινεζική εταιρεία στη «μαύρη λίστα» του Πενταγώνου
- Ελληνικά αεροδρόμια στα όρια με καθυστερήσεις και απρόοπτα
- Απέπλευσε το πλοίο «Κίσσαμος» από τη Μήλο μετά την προσάραξη
- Οι διασταυρώσεις στα νοκ άουτ του Μουντιάλ μετά την ολοκλήρωση του 7ου ομίλου
- Η Σενεγάλη διέλυσε το Ιράκ με 5-0 και κρατά ζωντανό το όνειρο της πρόκρισης
- Τα private equity χτυπούν την πόρτα των οικογενειακών επιχειρήσεων στην Πορτογαλία
- Οι ΗΠΑ ανοίγουν ξανά την πόρτα στο Mythos 5 της Anthropic
- Πειραιάς: Σημάδια ανάκαμψης στα containers με φόντο την αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







