Το κόστος συναλλαγών με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες ανέρχεται σε 0,35 ευρώ και αποδίδεται στις τράπεζες, αναφέρουν σε ανακοίνωσή του τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ), απαντώντας ουσιαστικά στις σχετικές αναφορές του αναπληρωτή υπουργού Τρύφωνα Αλεξιάδη.
_x000D_
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, με μοναδικό στόχο τη διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών τους, προσφέρουν στους πελάτες τους την εναλλακτική δυνατότητα πραγματοποίησης μεγάλου εύρους συναλλαγών με χρεωστική, πιστωτική ή προπληρωμένη κάρτα Visa ή MasterCard σε 252 Καταστήματα του Δικτύου τους, σημειώνει η ανακοίνωση των ΕΛΤΑ.
_x000D_
Η χρήση του συγκεκριμένου τρόπου πληρωμής εξασφαλίζει ταχύτητα, ασφάλεια και αξιοπιστία και είναι ευρύτατη ενόψει των προφανών και αδιαμφισβήτητων πλεονεκτημάτων για τους καταναλωτές.
_x000D_
Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ανακοινώνουν ότι η χρέωση με 0,35€ των συναλλαγών που πραγματοποιούνται με τη χρήση πιστωτικής και χρεωστικής κάρτας δεν αποτελεί έσοδο των ΕΛΤΑ.
_x000D_
Η χρέωση αυτή, είναι το πραγματικό κόστος των ΕΛΤΑ για την εκκαθάριση των συναλλαγών με χρήση χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας και αποδίδεται αυτούσια από τα ΕΛΤΑ στην τράπεζα – πάροχο.
_x000D_
Δεδομένου ότι τα ΕΛΤΑ διαθέτουν στους καταναλωτές υπηρεσίες με χαμηλό κόστος (όπως π.χ. είσπραξη λογαριασμών ΔΕΚΟ με έσοδο που διαμορφώνεται από 0,50 € ανά λογαριασμό, είσπραξη Οφειλών Δημοσίου με έσοδο από 0,20€ ανά συναλλαγή, πώληση γραμματοσήμων από 0,65€ για την αποστολή επιστολών εσωτερικού) δεν δύνανται να απορροφήσουν το κόστος εκκαθάρισης για τις συναλλαγές αυτές όταν πραγματοποιούνται με χρήση καρτών, το οποίο είναι ενιαίο και διαμορφώνεται σε 0,35€ ανά συναλλαγή.
_x000D_
Σε κάθε περίπτωση, υπογραμμίζουν τα ΕΛΤΑ, ο καταναλωτής ενημερώνεται από το προσωπικό των Ταχυδρομικών Καταστημάτων και από τις σχετικές αναρτήσεις στις θυρίδες συναλλαγής για την ύπαρξη χρέωσης ποσού 0,35€, πριν από την συναλλαγή του με χρήση χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας.
_x000D_
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΗΠΑ: 7 νεκροί από πτώση αεροσκάφους της UPS
- Ποιος επιχειρηματικός κλάδος θα στείλει το πρώτο υπόμνημα στη νέα Πρέσβη των ΗΠΑ
- ΑΑΔΕ: Αυτόματη έκδοση ΑΦΜ σε 43.000 ανήλικους
- Φιλιππίνες: Ξεπέρασαν τους 90 οι νεκροί από τον τυφώνα Kalmaegi
- Το πρόγραμμα που έφερε τον Μαμντανί στο Δημαρχείο της Νέας Υόρκης
- Δολοφονία Λυγγερίδη: Αρχίζει η δίκη 147 κατηγορουμένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
- Bίντεο από τη νυχτερινή βροχή στην Αθήνα!
- Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για το κλείσιμο των καταστημάτων των ΕΛΤΑ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








