Σε κρίσιμη κατάσταση τουλάχιστον 80 τραυματίες, κυρίως παιδιά
Εντατικά συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών του καντονιού του Βαλέ μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά, με την αστυνομία να δίνει σταδιακά απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα που έχουν προκύψει. Ο διοικητής της Καντονιακή Αστυνομία του Βαλέ, Frédéric Gisler, δήλωσε ότι από την πρώτη στιγμή οι υπηρεσίες εργάζονται αδιάκοπα «για να δοθούν νόμιμες και σαφείς απαντήσεις» μετά την τραγωδία.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάστηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής, οι τραυματίες ανέρχονται συνολικά σε 119 άτομα, εκ των οποίων οι 113 έχουν ήδη ταυτοποιηθεί επισήμως. Από αυτούς, 71 είναι Ελβετοί, 14 Γάλλοι, 11 Ιταλοί, τέσσερις Σέρβοι, ένας Βόσνιος, ένας Βέλγος, ένας Λουξεμβούργιος, ένας Πολωνός και ένας Πορτογάλος, ενώ για 14 τραυματίες η υπηκοότητα δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί. Ο αριθμός των νεκρών παραμένει «περίπου στους 40». «Η διαδικασία επίσημης ταυτοποίησης προχωρά με πλήρη ρυθμό», τόνισε ο Gisler.
Τον ίδιο αριθμό θυμάτων, «περίπου 40 νεκρούς», επανέλαβε και ο Reinard, διευκρινίζοντας ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει νεότερη επικαιροποίηση. Παράλληλα, εξέφρασε δημόσια τις ευχαριστίες του προς το προσωπικό του νοσοκομείου της Σιόν, επισημαίνοντας ότι πολλοί εργαζόμενοι διέκοψαν τις άδειές τους για να συνδράμουν στη διαχείριση των τραυματιών και των εκτάκτων αναγκών.
Ο Pilloud ανέφερε ότι περίπου 30 άτομα συμμετέχουν ενεργά στην ανακριτική διαδικασία. «Η απόλυτη προτεραιότητά μας παραμένει η ταυτοποίηση των θυμάτων, ώστε οι οικογένειες να μπορέσουν να ξεκινήσουν τη διαδικασία του πένθους», δήλωσε. Στο ίδιο μήκος κύματος, ο επικεφαλής επιθεωρητής Pierre-Antoine Lengen αναφέρθηκε στην ιδιαίτερα σύνθετη οργάνωση της διαδικασίας ταυτοποίησης.
Όπως εξήγησε, στην προσπάθεια συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οδοντίατροι και εξειδικευμένοι επιστήμονες. Η ταυτοποίηση βασίζεται σε συνδυασμό στοιχείων, όπως οδοντικά δεδομένα, DNA, ρουχισμός, αλλά και προσωπικά αντικείμενα που έφεραν τα θύματα. Για κάθε νεκρό καταρτίζεται ξεχωριστός φάκελος, με στόχο «να παραδοθούν οι σωστές σοροί στις οικογένειες», όπως υπογράμμισε ο Lengen.
Σε κρίσιμη κατάσταση τουλάχιστον 80 τραυματίες
Τα εγκαύματα που έχουν υποστεί πολλοί από τους τραυματίες – στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά – από την τραγωδία στο Κραν Μοντανά είναι τόσο σοβαρά που Ελβετοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι μπορεί να χρειαστούν μέρες πριν ταυτοποιηθούν τα θύματα.
«Πολλοί από αυτούς (τους τραυματίες)… περίπου 80 έως 100, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση», δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL ο Στεφάν Γκανζέρ, επικεφαλής ασφαλείας του καντονιού του Βαλέ.
Πολλοί από τους σοβαρά τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε εξειδικευμένες μονάδες εγκαυμάτων σε νοσοκομεία σε ευρωπαϊκές χώρες, ενώ ένας Ελβετός αξιωματούχος προειδοποίησε ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί.
Ο πρόεδρος του καντονιού αναμένεται να δώσει σε λίγο συνέντευξη Τύπου για να δώσει νέες πληροφορίες για την τραγωδία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Η efood περνάει στο fund από τη Νέα Υόρκη «SSW Partners»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μεικτά πρόσημα με φόντο την ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
- BALLY'S INTRALOT Α.Ε. - Αγορά μετοχών Bally’s Intralot από την Deutsche Bank
- ΕΚΠΟΙΖΩ: Νέα «παγίδα» χρεώσεων από την Εθνική Τράπεζα μέσω των καρτών DUAL MASTERCARD
- MEVACO ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ Α.Β.Ε.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Στη Σαγκάη η έδρα του νέου παγκόσμιου οργανισμού για την Τεχνητή Νοημοσύνη
- Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια τα vouchers για τα παιδιά πολύτεκνων οικογενειών
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









