Οι υψηλότερες τιμές (μέγιστες τιμές άνω των 40 βαθμών) θα σημειωθούν από τη Δευτέρα (7/7) στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας
Πολύ υψηλές θερμοκρασίες προβλέπονται στη χώρα μας από την Κυριακή (6/7) έως και την Τετάρτη (9/7), σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ. Η άνοδος της θερμοκρασίας θα ξεκινήσει αύριο στα δυτικά και τη Μακεδονία και στην υπόλοιπη Ελλάδα την Κυριακή.
Οι υψηλότερες τιμές (μέγιστες τιμές άνω των 40 βαθμών) θα σημειωθούν από τη Δευτέρα (7/7) στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας και κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.
Επισημαίνεται ότι:
Α. Στις παραθαλάσσιες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη από τη θερμοκρασία στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας.
Β. Η σχετική υγρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα (ενδεικτικά 20% με 30% τις μεσημβρινές ώρες στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας).
Γ. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες, τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη στα αστικά κέντρα θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα και θα κυμαίνονται περί τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.
Πιο αναλυτικά:
1. Την Κυριακή (6/7) υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε όλα τα ηπειρωτικά και το Ιόνιο. Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν:
α) στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά τους 38 με 39 και πιθανώς τοπικά τους 40 βαθμούς Κελσίου.
β) στην ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.
γ) στα νησιά του Ιονίου τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.
2. Τη Δευτέρα (7/7) πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν στα νησιά του Ιονίου και σε όλα τα ηπειρωτικά ενώ θα σημειώσει άνοδο η θερμοκρασία και στην ανατολική νησιωτική χώρα. Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν:
α) στην ηπειρωτική Ελλάδα τους 39 με 40 και κατά τόπους τους 41 βαθμούς Κελσίου.
β) στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.
3. Την Τρίτη (8/7) και την Τετάρτη (9/7) αναμένεται μικρή πτώση των υψηλών θερμοκρασιών σε Ιόνιο και δυτικά ηπειρωτικά και μικρή άνοδος (περίπου κατά 1 με 2 βαθμούς) στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Εκτιμάται πως οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Aποχώρησε από την Kaizen Gaming η Chief People Officer, Στέλλα Βουλγαράκη
- Facebook: Επιβάλλει κυρώσεις σε λογαριασμούς που κλέβουν περιεχόμενο
- Yotel: Έρχεται στην Ελλάδα η βρετανική ξενοδ. αλυσίδα με δωμάτια ”καμπίνες” αεροπλάνου
- Couche-Tard: Απέσυρε την προσφορά των 47 δισ. δολαρίων για την ιαπωνική Seven & i
- Κυπριακό: Συνεχίζεται η άτυπη διευρυμένη διάσκεψη στη Νέα Υόρκη
- Νικηφόρος Θ. Χαραγκιώνης: Ξεκινά νέα εταιρεία με κύριο σκοπό τις υπηρεσίες πάρκινγκ
- Γήπεδο Τάε Κβο Ντο: Τα επόμενα βήματα μετά την παραχώρηση και οι σκέψεις για νέους διαγωνισμούς
- Δήμοι: Ηλεκτρονική επίδοση εγγράφων μέσω gov.gr και gov.gr wallet
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις