Επενδύσεις για δίκτυα, χερσαία αιολικά, ηλιακά και αποθήκευση μπαταριών
Η ιταλική Enel σχεδιάζει ακαθάριστες κεφαλαιουχικές δαπάνες ύψους 35,8 δισεκατομμυρίων ευρώ (39 δισεκατομμυρίων δολαρίων) για τα επόμενα τρία χρόνια, εκ των οποίων σχεδόν 19 δισεκατομμύρια ευρώ προορίζονται για τα δίκτυα, ανέφερε ο όμιλος ηλεκτρικής ενέργειας στο στρατηγικό σχέδιο που συνέταξε ο νέος διευθύνων σύμβουλός του, Flavio Cattaneo.
Οι επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα είναι πιο επιλεκτικές, δήλωσε ο όμιλος, προσθέτοντας ότι θα δαπανήσει 12,1 δισ. ευρώ σε χερσαία αιολικά, ηλιακά και αποθήκευση μπαταριών. Η Ιταλία θα λάβει το 49% των ακαθάριστων επενδύσεων.
Η Enel δήλωσε ότι τα καθαρά συνήθη κέρδη της αναμένεται να αυξηθούν μεταξύ 6,6 και 6,8 δισ. ευρώ το επόμενο έτος και να ανέλθουν σε 7,1-7,3 δισ. ευρώ το 2026.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- SΤΗΕΝΟΣ AI: Συνεργασία με HPE και Infinitum για την υλοποίηση προηγμένης υποδομής AI
- Γαλλία: Αμετάβλητος ο πληθωρισμός στο 0,8% τον Νοέμβριο
- Τζον Κατσιματίδης εναντίον Μαμντάνι για το project με τα φθηνά τρόφιμα στη Νέα Υόρκη
- Μικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Alpha Bank: Στα 0,04607 ευρώ το προσωρινό μέρισμα ανά μετοχή
- Microsoft: 500 εκατομμύρια υπολογιστές ικανοί για Windows 11 παραμένουν σε Windows 10
- Στους 128 ο αριθμός των νεκρών στην πιο φονική πυρκαγιά του Χονγκ Κονγκ, 200 ακόμα αγνοούνται
- Eνεργειακή αναβάθμιση δημόσιων κοινωφελών υποδομών μέσω Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








