Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η άνω των $150 εκατ. επένδυση της Energean για την ανάπτυξη του κοιτάσματος Έψιλον στον Κόλπο της Καβάλας. Ειδικότερα, ολοκληρώνεται στην Κοστάντζα της Ρουμανίας η κατασκευή της βάσης (jacket) της εξέδρας Λάμδα, η οποία θα μεταφερθεί σύντομα στην Καβάλα και θα εγκατασταθεί πάνω από το συγκεκριμένο κοίτασμα, που είναι δορυφορικό του Πρίνου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
_x000D_
Επιπλέον, το αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η εγκατάσταση των ποδιών (piles) της εξέδρας, τα οποία βρίσκονται ήδη στην Καβάλα. Η πλήρης εγκατάσταση της εξέδρας αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες.
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
Η εξέδρα Λάμδα θα είναι η πρώτη εξέδρα άντλησης υδρογονανθράκων που θα εγκατασταθεί στην χώρα μας, 45 χρόνια μετά την εγκατάσταση των εξεδρών του συγκροτήματος του Πρίνου.
_x000D_
Η ανάπτυξη του κοιτάσματος Έψιλον είναι το μοναδικό πρόγραμμα ανάπτυξης υδρογονανθράκων που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελλάδα, συνεχίζει η ανακοίνωση. Το κοίτασμα περιέχει 23 εκατ. βαρέλια πιστοποιημένα αποθέματα πετρελαίου και η παραγωγή προβλέπεται να αρχίσει εντός του επομένου έτους.
_x000D_
Από το 1981 μέχρι σήμερα, από τα κοιτάσματα του Κόλπου της Καβάλας έχουν παραχθεί περίπου 130 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Διορία 48 ωρών από το υπουργείο Παιδείας στο ΑΠΘ για εξηγήσεις για τα σοβαρά επεισόδια
- Νεφέλη Τίτα: Η Ελληνίδα σημαιοφόρος στην Τελετή Εναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων
- Λάθος σε ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων με οικονομικές επιπτώσεις 44 δισ. δολαρίων
- Επενδυτικό πακέτο 2 δισ. δολάρια από τη Σαουδική Αραβία για τη Συρία
- Νεκρός στο μπάνιο του από πνιγμό πρώην αξιωματούχος της Ρωσίας
- Θα χτυπήσουμε αμερικανικές βάσεις αν μας επιτεθούν οι ΗΠΑ, τονίζει ο Αμπάς Αραγτσί
- Τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7 ο Ολυμπιακός
- Πιερρακάκης: Η έλλειψη αποτελεσματικότητας διαβρώνει την εμπιστοσύνη στις κοινωνίες
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









