Τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών κατέθεσε η κυβέρνηση για την ενίσχυση της ρευστότητας των πιστωτικών ιδρυμάτων, με έκδοση προνομιούχων μετοχών τις οποίες αναλαμβάνει το Δημόσιο και παρέχεται στα πιστωτικά ιδρύματα η δυνατότητα, μετά την πάροδο της πενταετίας, να τις εξαγοράσουν, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη της εποπτικής αρχής, συνολικά ή εν μέρει, είτε με μετρητά είτε με έκδοση άλλων κεφαλαιακών μέσων (ομολόγων) ίσης αξίας, είτε με συνδυασμό των δύο αυτών τρόπων.
_x000D_
Ουσιαστικά η τροπολογία αφορά στη Eurobank και την Attica Bank που θα μπορούν να εξαγοράσουν (να αποπληρώσουν στο Δημόσιο) τις προνομιούχες μετοχές που κατέχουν με ομόλογο.
_x000D_
Καθορίζονται επίσης οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν τα παραπάνω κεφαλαιακά μέσα, ο τρόπος λήψης της απόφασης από τη Γενική Συνέλευση και η υπογραφή σύμβασης μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και της τράπεζας στην περίπτωση εξαγοράς με ανταλλαγή κεφαλαιακών μέσων.
_x000D_
Με τις προτεινόμενες διατάξεις, σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, επιδιώκεται να δοθεί η δυνατότητα στα πιστωτικά ιδρύματα να εξαγοράσουν συνολικά ή εν μέρει προνομιούχες μετοχές του Δημοσίου, είτε με μετρητά, είτε με έκδοση ομολόγων ίσης αξίας, είτε με συνδυασμό των δύο τρόπων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Βορίζια: Ψάχνουν σε καταφύγια και μαντριά τα τρία αδέρφια – Καμία πολιτική δήλωση κατευνασμού
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με μεικτά πρόσημα – Ανοδικά οι μετοχές αυτοκινήτων
- Microsoft: Eπενδύει 15,2 δισ. δολάρια για τεχνητή νοημοσύνη στα ΗΑΕ
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Να τα «γυρίσει» προσπάθησε ο Στρατάκος για το «ποιος τις γ… τις εγκυκλίους;» που έλεγε στον «Φραπέ»
- Κόντρα Δούκα – Μπακογιάννη για τα πατίνια
- ΕΥΔΑΠ: Επέκταση της αρμοδιότητάς της σε Εύβοια, Βοιωτία και Φωκίδα
- FLEXOPACK: 21 στελέχη συμμετείχαν στο Stock Option Plan
- Αλλάζω θερμοσίφωνα: Δόθηκε νέα παράταση – Πότε εξαργυρώνονται οι επιταγές
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








