Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ύψους 1,63 δισ. ευρώ
Πτώση κατά 34% στα κέρδη εμφάνισε στο δ’ τρίμηνο του έτους ο ιταλικός ενεργειακός κολοσσός Eni SpA, τα οποία όμως ευθυγραμμίστηκαν με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στο 1,64 δισ. ευρώ (1,8 δισ. δολάρια), με τη δραστηριότητα φυσικού αεριίου να συμβάλει στην αντιστάθμιση της αδυναμίας που εμφάνισαν οι τομείς της διύλισης και των χημικών, όπως και στις περιπτώσεις των ομοειδών Shell Plc και TotalEnergies SE, όπου εκμετάλλευση της ανόδου του παγκόσμιου εμπορίου υγροποιημένου φυσικού αερίου αντιστάθμισε εν μέρει τις γενικά χαμηλότερες τιμές ενέργειας και την ανεπαρκή ζήτηση για χημικά.
Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ύψους 1,63 δισ. ευρώ.
“Τα οικονομικά μας αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ιταλικού ενεργειακού κολοσσού Claudio Descalzi σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή. “Η δημιουργία ταμειακών ροών 16,5 δισ. ευρώ πριν από τις συναλλαγές κεφαλαίου κίνησης μας έδωσε σημαντικό περιθώριο για τις σημαντικές ταμειακές αποδόσεις προς τους μετόχων ύψους 4,8 δισ. ευρώ”.
Η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει το ύψος του προς διανομή μερίσματος καθώς και τις εκτιμήσεις της για τη χρήση του 2021 στις 14 Μαρτίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γερμανία: Ο Μάρκους Ζέντερ επανεξελέγη στην ηγεσία του CSU
- Η λίστα με τα αιτήματα των αγροτών
- Ουκρανία: Χωρίς ρεύμα έπειτα από ρωσική επίθεση χιλιάδες άνθρωποι
- Επίδομα Θέρμανσης: Εως τις 23 Δεκεμβρίου η πρώτη δόση
- Ουάσινγκτον: Καταστροφικές πλημμύρες – Ολόκληρες περιοχές κάτω από το νερό
- Πιερρακάκης: Οι αποφάσεις του Eurogroup να έχουν άμεσο αποτύπωμα στη ζωή των πολιτών
- ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο “χάρτης” των πληρωμών έως τις 19 Δεκεμβρίου
- Peter Greene: Νεκρός στο διαμέρισμά του ο κακός της “Μάσκας” και του “Pulp Fiction”
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








