Επιχειρήσεις

Ενισχύει περαιτέρω την παρουσία της στο εξωτερικό η Kleemann

Επεκτείνει περαιτέρω την παρουσία της στις αγορές του εξωτερικού που επιδεικνύουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης στον κλάδο των ανελκυστήρων η βορειοελλαδίτικη εταιρεία Kleemann.

Όπως τόνισε ο εμπορικός διευθυντής Λάζαρος Ασβεστόπουλος, στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης με εκπροσώπους του Τύπου στην Αθήνα, στόχος της διοίκησης είναι η διατήρηση της ηγετικής θέσης στην ελληνική και η ενίσχυση της θέσης της εταιρείας στη διεθνή αγορά.

Στο πλαίσιο αυτό, η Kleemann προχώρησε πρόσφατα στην ίδρυση γραφείου πωλήσεων στο Αζερμπαϊτζάν, ενώ έχει προηγηθεί η ίδρυση γραφείου πωλήσεων στο Παρίσι.

Η στρατηγική διεθνοποίησης και εξωστρέφειας τα τελευταία χρόνια, όπως αναφέρθηκε, είχε ως αποτέλεσμα ο Όμιλος να έχει παρουσία σε 98 χώρες, με τις διεθνείς πωλήσεις να ανέρχονται στο 90% του κύκλου εργασιών, με κύριες αγορές την Αγγλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ρωσία, Ν. Ζηλανδία, Ρουμανία, Τουρκία και Κύπρο. Παράλληλα, εξετάζονται ευκαιρίες ανάπτυξης στην Αφρική και την Άπω Ανατολή.

Η Kleemann κατατάσσεται μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών της παγκόσμιας αγοράς ανελκυστήρων, με εργοστάσια παραγωγής στην Ελλάδα, στην Κίνα και στη Σερβία. Κατασκευάζει περισσότερα από 10.500 νέα συστήματα ανελκυστήρων κάθε χρόνο, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 2% του συνόλου των νέων ανελκυστήρων, παγκοσμίως.

Αναφορικά με τα οικονομικά αποτελέσματα, το εννεάμηνο του 2014 έκλεισε για τον όμιλο με κερδοφορία και βελτιωμένες επιδόσεις, τόσο σε επίπεδο κύκλου εργασιών, όσο και σε επίπεδο περιθωρίων, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 67,8 εκατ. ευρώ έναντι 61,9 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 9,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Τα αποτελέσματα μετά από φόρους ανήλθαν σε 3,1 εκατ. ευρώ από 2,8 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2013, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 11,7%. Τα κέρδη μετά από φόρους και από τα δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν το εννεάμηνο του 2014 σε 2,4 εκατ. ευρώ από 1,9 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο το 2013 σημειώνοντας αύξηση 26,4%.

Η διοίκηση αναμένει ότι οι βελτιωμένες επιδόσεις και η διατήρηση της υψηλής ρευστότητας του Ομίλου θα συνεχιστούν και στο κλείσιμο του έτους. Όπως αναφέρθηκε ο τζίρος του ομίλου στο τέλος της τρέχουσας χρήσης θα ξεπεράσει το ποσό των περίπου 95 εκατ. ευρώ στο οποίο ανήλθε το 2013. Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα οι πωλήσεις το 2013 διαμορφώθηκαν στα 10 εκατ. ευρώ και αναμένεται εφέτος να ανέλθουν στα 11 εκατ. ευρώ.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu