Τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή - Αθώοι και οι 10 κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια
Με ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Λάρισας, στη δίκη για τις καταστροφικές πλημμύρες του Ιανού το 2018, κηρύχθηκε ένοχος ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και τρία ακόμα άτομα (ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας και οι δύο προϊστάμενοι της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων σε Περιφέρεια Θεσσαλίας και Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας) για πλημμέλημα από αμέλεια δια παραλείψεως από την οποία προέκυψε κίνδυνος για ξένα πράγματα και για άνθρωπο.
Το δικαστήριο αφού αναγνώρισε και ελαφρυντικές περιστάσεις επέβαλλε και στους τέσσερις ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή κατά πλειοψηφία. Ο πρόεδρος της έδρας πρότεινε ποινή φυλάκισης 2 ετών.
Όλοι κηρύχθηκαν αθώοι κατά πλειοψηφία για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια δια παραλείψεως άπαξ και κατά συρροή.
Oι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι που αθωώθηκαν είναι οι δήμαρχοι Καρδίτσας και Μουζακίου, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ταυρωπού δύο στελέχη της ΔΕΥΑΚ και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.
Έφεση προανήγγειλε ο Αγοραστός
Αιχμές για την καταδίκη του άφησε ο κ. Αγοραστός, ο οποίος ανέφερε: «Σήμερα πραγματικά νιώθω και ξαναλέω αυτό με το οποίο τελείωσα την απολογία μου: με ποιο σύστημα πήγα να τα βάλω».
Ο κ. Αγοραστός θα προσβάλλει την απόφαση με έφεση. «Θεωρώ ότι η δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Καταλαβαίνω ότι στην πολιτική ζωή υπάρχουν δίκες σκοπιμότητας για να ικανοποιήσουν το κοινό αίσθημα ή να βγουν κάποιοι από το κάδρο. Και εδώ φαίνεται καθαρά ότι μετά τον Ιανό αυτό επιχειρείται από πολλούς και από τον λαϊκισμό που οπλίζει τα χέρια στα τρολς, στα μποτς», είπε.
Απογοήτευση από την πλευρά της φαρμακοποιού που πέθανε
Έκπληξη και απογοήτευση εξέφρασαν οι δικηγόροι της φαρμακοποιού από το Μουζάκι Ευδοκίας – Μυρτούς Πλακιά, που πέθανε επιστρέφοντας στο σπίτι της, κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας, κι ενώ έπεσε με το αυτοκίνητό της στα νερά του ποταμού.
«Με μεγάλη μας απογοήτευση ακούσαμε σήμερα την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων που απάλλαξε τους κατηγορουμένους από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, παρότι έκρινε τέσσερις εξ αυτών ένοχους για τη διαδικασία της πλημμύρας», είπε η δικηγόρος της θανούσας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Star Bulk Carriers Corp. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΗΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΣΤΟΧΟ
- Star Bulk Carriers Corp. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ
- Star Bulk Carriers Corp. - Star Bulk (04-Σεπ-2026)
- Διαπίστωση της πλήρωσης των προϋποθέσεων και έγκριση της παράλληλης εισαγωγής των μετοχών της Star Bulk Carriers Corp. στη Κύρια Αγορά της Euronext Athens
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Φοροδιαφυγή από την υπόθεση με το ελικόπτερο στη Μύλο και αλλού
- ΗΠΑ και Κίνα ανοίγουν δίαυλο για την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης
- Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στη φωτιά στο Ψυχικό, στα Τουρκοβούνια – Σηκώθηκαν και 2 ελικόπτερα (video)
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








