Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος εκφράζει τα συλλυπητήριά του για την τραγωδία στα πύρινα μέτωπα
Βαρύ είναι το κλίμα στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία απέτισε φόρο τιμής στους πυροσβέστες που έπεσαν στο καθήκον κατά τις επιχειρήσεις στο Ρέθυμνο και το Γύθειο.
Εκφράζοντας την οδύνη ολόκληρου του Σώματος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Πλακιωτάκης, έκανε λόγο για μια ανείπωτη τραγωδία, πριν τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους.
«Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά οδύνη της Βουλής για τον τραγικό χαμό των πυροσβεστών. Υπηρέτησαν με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης την αποστολή τους, καταβάλλοντας την ύψιστη θυσία στην προσπάθειά τους να προστατεύσουν την ανθρώπινη ζωή, την περιουσία αλλά και τον φυσικό πλούτο της πατρίδας μας.
Η απώλεια τους συγκλονίζει όλους μας και υπενθυμίζει με τον πιο τραγικό τρόπο το μέγεθος της προσφοράς και των κινδύνων που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι γυναίκες και οι άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος. Εκ μέρους του κοινοβουλίου εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια μας. Ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο σε όλους όσους θρηνούν την απώλεια. Ενός λεπτού σιγή για τους πυροσβέστες. Αιωνία τους η μνήμη», δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης.
Τα συλλυπητήριά τους για την απώλεια των πυροσβεστών εξέφρασαν και οι εισηγητές των κομμάτων, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου και την επέκταση αρμοδιοτήτων ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.
«Να εκφράσω εκ μέρους της Πλεύσης Ελευθερίας τη θλίψη και την οδύνη μας. Οι άνθρωποι αυτοί διακινδυνεύουν τη ζωή τους κάθε μέρα αντιμετωπίζοντας τη φωτιά για εμάς. Μεγάλη θλίψη ο θάνατος τους, ελπίζουμε να μην έχουμε άλλες απώλειες», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Πλεύσης Ελευθερίας, Αλέξανδρος Καζαμίας.
«Η σκέψη μας είναι κοντά τους, όπως και σε όλους τους πυροσβέστες που με αυταπάρνηση δίνουν τη μάχη στα πύρινα μέτωπα», ανέφερε από την πλευρά του ο εισηγητής της ΝΔ, Διονύσιος Σταμενίτης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πόθεν έσχες: Αδήλωτη περιουσία άνω των 14,3 εκατ. ευρώ αποκάλυψαν οι έλεγχοι σε «λευκές» δηλώσεις
- Πειραιώς: Επιλεκτικές τοποθετήσεις ανάμεσα στη δυναμική της AI και τις πιέσεις των επιτοκίων
- Στενά του Ορμούζ: Μετά το ενεργειακό σοκ, φόβοι για παγκόσμια επισιτιστική κρίση
- ALPHA TRUST - ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Κομισιόν: Θετικό βήμα η απελευθέρωση πετρελαϊκών αποθεμάτων – Προειδοποίηση για «πολύ δύσκολο χειμώνα»
- Αλλαγή πλεύσης από τον Musk μετά τις οδηγίες Trump
- Οι κροίσοι της τεχνολογίας μετρούν κέρδη – ρεκόρ στην εποχή της AI
- LOGINK: Το κινεζικό «εμπορικό υπερόπλο» που ανησύχησε τις ΗΠΑ και μετά «εξαφανίστηκε»
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









