Η τοποθέτηση «να ξεδοντιάσουμε δικαστικούς και δημοσιογράφους» προσβάλλει το θεσμό της Δικαιοσύνης και της ελευθεροτυπίας στη χώρα, τονίζει η Ένωση και ζητά παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ
Την έντονη δυσαρέσκεια της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων προκάλεσε η δήλωση του υποψηφίου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη ότι “θα ξεδοντιάσει τους δικαστές και τους δημοσιογράφους.
Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αναφέρει:
«Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, αλλά και όπως προκύπτει από σχετικό αναρτημένο στο διαδίκτυο βίντεο, κατά τη διάρκεια χθεσινής δημόσιας ομιλίας του κ. Στέφανου Κασσελάκη στα Ιωάννινα, υποψηφίου για την Προεδρία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, μεταξύ του ιδίου και μίας πολίτη, που βρισκόταν στο ακροατήριο, έλαβε χώρα ο ακόλουθος άμεσος δημόσιος διάλογος: πολίτης απευθυνόμενη στον κ. Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος της παραδίδει το μικρόφωνο: «Αν καταφέρεις να ξεδοντιάσεις αυτό το σύστημα των δικαστικών και των δημοσιογράφων, τότε θα μπορέσει να πάρει μπροστά η χώρα» και ευθύς, αμέσως, ο κ. Στέφανος Κασσελάκης της απαντά στο μικρόφωνο: «Εγώ γουστάρω, εντάξει; Εγώ γουστάρω, αλλά πρέπει να ψηφίσετε την Κυριακή, πρέπει να ψηφίσετε την Κυριακή».
Η άνω δήλωση του κ. Στέφανου Κασσελάκη, δηλαδή προσώπου, που διεκδικεί σημαντικό θεσμικό ρόλο στο Δημοκρατικό Πολίτευμα της χώρας μας, ο οποίος, με την απάντησή του, προσυπογράφει τις πιο πάνω τοποθετήσεις, διαμηνύοντας ουσιαστικά ότι «γουστάρει» να «ξεδοντιάσει» το σύστημα των δικαστικών και των δημοσιογράφων, δεν συνιστά ούτε κριτική ούτε και πολιτική τοποθέτηση. Αντίθετα, αποδεικνύει άγνοια και έλλειψη ενσυναίσθησης περί της λειτουργίας των Δημοκρατικών Θεσμών.
Με δεδομένο, ότι ο σεβασμός στους θεσμούς αποτελεί κορυφαία υποχρέωση κάθε πολιτικού προσώπου, που ενισχύει τη δομή μιας Κοινωνίας, καλούμε το πολιτικό κόμμα, στο οποίο ανήκει ο κ. Στέφανος Κασσελάκης, να λάβει άμεσα θέση επί της ανωτέρω απάντησής του, με την οποία προσυπογράφει τοποθετήσεις, που προσβάλλουν το θεσμό της Δικαιοσύνης και της ελευθεροτυπίας και καταδεικνύουν έλλειψη σεβασμού στις αρχές του Κράτους Δικαίου, που διέπουν την ευνομούμενη πολιτεία μας».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σούπερ μάρκετ: Σε ιστορικά υψηλά με 4 στα 10 η επιλογή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας λόγω ακρίβειας
- Καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ το Φεβρουάριο, σταθερό το πράσινο τιμολόγιο και μείωση στο κίτρινο
- Παπασταύρου: Από σήμερα (1/2) το πορτοκαλί τιμολόγιο ρεύματος για τις επιχειρήσεις
- AstraZeneca: Ο φαρμακευτικός κολοσσός εισάγεται τη Δευτέρα (2/2) στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης
- Bloomberg: Νέος κίνδυνος για την πορεία του πληθωρισμού από το ράλι του ευρώ – Οι κινήσεις της ΕΚΤ
- Όταν η Τεχνητή Νοημοσύνη πιάνει δουλειά στον ελληνικό τουρισμό
- ΠΑΣΟΚ: Περίεργες σιωπές Μητσοτάκη για Βιολάντα και ελληνοτουρκικά
- Ομόλογα: Τα μεγάλα ελλείμματα ΗΠΑ και Ιαπωνίας σπρώχνουν ανοδικά τις αποδόσεις
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








