Αντιδρά η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ στο νέο νόμο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) «Γιατρός για όλους», αναφέροντας ότι «θίγει την αξιοπρέπεια του γιατρού» και προσφεύγει στο ΣτΕ «με σκοπό τη διασφάλιση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων». Σημειώνει πως «εάν δεν εξειδικευθούν οι όροι της σύμβασης, με σεβασμό στο επιστημονικό έργο του ιατρού και στις απαιτήσεις λειτουργίας του ιδιωτικού ιατρείου, τότε η δηλωθείσα άποψη μας είναι αρχικά αρνητική ως προς τη συμμετοχή των ιατρών στις νέες συμβάσεις».
Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ τονίστηκε ότι «το συμβατικό περιβάλλον των ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ καθίσταται ασυμβίβαστο με την αξιοπρέπεια στη λειτουργία του ιατρικού επαγγέλματος».
Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ τονίζει ότι «το νομικό πλαίσιο απαξιώνει το πτυχίο Ιατρικής, με υπέρμετρες υποχρεώσεις, δεσμεύσεις, άτυπη πολιτική επιστράτευση, και απαλείφει οποιαδήποτε ασπίδα προστασίας του ιατρού έναντι καταχρηστικών συμπεριφορών εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ σε επαγγελματικό ή οικονομικό επίπεδο». Επιπλέον αναφέρει ότι «δεν υπάρχει αναφορά για το ύψος του προϋπολογισμού ή της αποζημίωσης του ιατρικού δυναμικού» και προσθέτει «ότι χωρίς πόρους και ιατρούς, δεν υπάρχει ΠΦΥ».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ερευνα ΕΛΣΤΑΤ για χρήση τεχνολογιών στις επιχειρήσεις: Μόνο 831.611 εργαζόμενοι έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ, ΑΙ σε πρώιμη φάση
- Μετρό Θεσσαλονίκης: Νέος διευθύνων σύμβουλος ο Francesco Rosella της Thema
- METLEN: Αναλαμβάνει κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου 400 MW στο Ηνωμένο Βασίλειο
- Σε επ’ αόριστον κλείσιμο του σταθμού στον Προμαχώνα προχωρούν οι αγρότες
- Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ): Έκκληση για διάλογο σε κυβέρνηση και αγρότες
- Ποιόν Ξυλούρη είχαν επισκεφθεί στην Κρήτη Σκέρτσος, Πιερρακάκης, Αυγενάκης;
- Elxis – At Home in Greece: Πλούσιοι ξένοι αγοράζουν βίλες αξίας €450.000 στην Ελλάδα
- Geely: Εγκαινιάζει το μεγαλύτερο Κέντρο Δοκιμών Οχημάτων στον κόσμο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








