Νέα

Εντείνεται ο καθαρισμός στη Μαγνησία – Προτεραιότητα το πόσιμο νερό

Η δέσμευση της δημοτικής αρχής είναι ότι μέσα στις επόμενες ημέρες το νερό θα είναι πόσιμο

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για να καθαριστεί η πόλη του Βόλου και όλες οι περιοχές της Μαγνησίας που δέχτηκαν δύο φορές το χτύπημα από τις πλημμύρες. Στην Αγριά σταδιακά ομαλοποιείται η κατάσταση, εν μέσω όμως λάσπης και με ό,τι έχει απομείνει από τον οικιακό τους εξοπλισμό που ακόμα χάσκει στα πεζοδρόμια, τα οποία είναι καλυμμένα από λάσπη. Ταυτόχρονα γίνεται προσπάθεια για κατάλληλο νερό στις βρύσες των πολιτών, ενώ καθημερινά υπάρχουν διακοπές και μείωση της ροής του νερού. Η δέσμευση της δημοτικής αρχής είναι ότι μέσα στις επόμενες μια δύο ημέρες το νερό θα είναι πόσιμο.

Στο μεταξύ, χλωριώνεται το νερό και κατά τη δημοτική αρχή δεν υπάρχουν ιδιαίτεροι κίνδυνοι, ωστόσο παραμένει να είναι ακατάλληλο.

Το 50% της Άλλης Μεριάς αλλά και των Αλυκών είναι χωρίς νερό. Εκεί το νερό θα πάει κάπως καθυστερημένα. Η δέσμευση είναι ότι μέχρι την Παρασκευή και εκεί θα είναι καλύτερα τα πράγματα.

Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών σε οδικό δίκτυο και υποδομές

Σε ότι αφορά το οδικό δίκτυο, εκεί είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα καθώς όλος ο νομός και κυρίως οι περιοχές που δέχτηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα έχουν δρόμους που σε μεγάλα τους τμήματα χάσκουν, έχουν δημιουργηθεί χαράδρες από την ορμητική ροή των χειμάρρων

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις τα τμήματα του δρόμου που ενώνουν το Βόλο με τη Μακρινίτσα, τη Μακρυνίτσα με την Πορταριά, Δράκια, Χάνια και αλλού.

Είναι τόσο εκτεταμένες οι ζημιές στο οδικό δίκτυο και στις βασικές υποδομές που θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία του νομού της Μαγνησίας αλλά και της πόλης του Βόλου.

Εν τω μεταξύ ανοίγει σήμερα Τετάρτη 4 Οκτωβρίου η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων, από τους πλημμυροπαθείς της κακοκαιρίας «Daniel», για την κάλυψη εξόδων έκτακτου ελέγχου των εσωτερικών, ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, που αντιστοιχούν σε συγκεκριμένη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu