Διεθνή

Εντοπίστηκε στα ιρανικά ύδατα κατασχεμένο το πλοίο MSC Aries ισραηλινών συμφερόντων

Βρίσκεται στα στενά του Ορμούζ, περίπου 120 μίλια μακριά από την τελευταία θέση αναφοράς του - Είχε κατασχεθεί από τους Φρουρούς της Επανάστασης πριν την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

Εντοπίστηκε στα ιρανικά ύδατα, σε απόσταση μεγαλύτερη των 120 μιλίων (195 χλμ) από την τελευταία αναφερόμενη θέση του, το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που συνδέεται με το Ισραήλ και το οποίο κατασχέθηκε από το Ιράν κάποιες ώρες πριν η Ισλαμική Δημοκρατία εξαπολύσει τις επιθέσεις με drone και πυραύλους εναντίον της ισραηλινής επικράτειας το βράδυ του Σαββάτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορύφωση της έντασης στη Μ. Ανατολή: Το Ιράν κατέλαβε πλοίο ισραηλινών συμφερόντων στα στενά του Ορμούζ

Το περιστατικό έρχεται εν μέσω αυξημένων εντάσεων υπό την απειλή αντιποίνων του Ιράν στο Ισραήλ και των προειδοποιήσεων των ΗΠΑ να μην το πράξει - H απάντηση του Τελ Αβίβ

Το containership MSC Aries ήταν ορατό σε ιστοτόπους παρακολούθησης πλοίων μέχρι πριν από τρεις μέρες, πλέοντας περίπου 50 μίλια (80 χιλιόμετρα) από τις ακτές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με ρότα προς Ινδία.

Στη συνέχεια, την Κυριακή, σε δορυφορικές εικόνες που κοινοποιήθηκαν από τον ιστότοπο θαλάσσιας κυκλοφορίας Tankertrackers.com φάνηκε κοντά σε δύο ιρανικά νησιά στα στενά του Ορμούζ. Το BBC εξέτασε τις εικόνες και πιστεύει ότι ταιριάζουν με το μήκος και τα χαρακτηριστικά του MSC Aries.

Τα 25 μέλη του πληρώματος, στην πλειονότητά τους Ινδοί, πιστεύεται ότι εξακολουθούν να βρίσκονται στο πλοίο. Η ινδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι έχει έρθει σε επαφή με το Ιράν εκφράζοντας την ανησυχία της για την κατάστασή τους.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu