Ελλάδα

ΕΟΠΑΕ: Σε απεργία οι εργαζόμενοι την 1η Ιουλίου

Financialreport.gr

Τι ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων του Εθνικού Οργανισμού Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Εθνικού Οργανισμού Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων (ΕΟΠΑΕ), προχωρά σε απεργία την 1η Ιουλίου, αντιδρώντας στη νέα πανελλαδική «διοικητική» διάρθρωση των υπηρεσιών για τις εξαρτήσεις, που ανακοίνωσε η διοίκηση του ΕΟΠΑΕ, χωρίς, όπως αναφέρει, «καμία προηγούμενη διαβούλευση».

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για κατάρρευση των υπηρεσιών για τις εξαρτήσεις, «κατάργηση του συνόλου των θεραπευτικών μονάδων που λειτουργούσαν πριν πέντε μόλις μήνες και αντικατάστασή τους από νέα τμήματα, χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση, προδιαγραφές λειτουργίας και ξεκάθαρο αντικείμενο» και υποβάθμιση του προσωπικού.

Μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι απαιτούν «την άμεση απόσυρση της απόφασης του προέδρου του ΔΣ του ΕΟΠΑΕ σχετικά με την «τοποθέτηση προσωπικού στα τμήματα διευθύνσεων του Τομέα Θεραπείας», η οποία διαλύει οριστικά την Απεξάρτηση, να παύσει άμεσα ο εκφοβισμός των εργαζομένων και οι καταχρηστικές και εκδικητικές μετακινήσεις» και να «αντικατασταθεί ο νόμος για την «ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης» που έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε όλο τον χώρο της ψυχικής υγείας, πρόληψης και απεξάρτησης».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu