Η Μινέρβα αποκτά την αποκλειστική χρήση των εμπορικών σημάτων, καθώς και συναφή με αυτά δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε την απόκτηση από την Μινέρβα των σημάτων Άλτις, Ελάνθη, SOL και Φλώρα, καθώς και συναφή με αυτά δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας.
Η ανακοίνωση της Επιτροπής:
Στις 13 Ιουνίου 2025, σε συνεδρίασή της σε Τμήμα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έλαβε την υπ’ αριθ. 881/2025 Απόφαση με την οποία εγκρίθηκε ομόφωνα, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 8 παρ. 3 του Ν. 3959/2011, η συγκέντρωση, η οποία αφορά στην απόκτηση από την εταιρεία «ΜΙΝΕΡΒΑ Α.Ε. ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ» (ΜΙΝΕΡΒΑ) του αποκλειστικού ελέγχου επί των εμπορικών σημάτων «Άλτις», «Ελάνθη», «SOL» και «Φλώρα», καθώς και επί των συναφών με αυτά δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας, κατά την έννοια του άρθρου 5 παρ. 2 (β) του ν. 3959/2011.
Η συγκέντρωση αφορά στην ευρύτερη αγορά των βρώσιμων ελαίων και τις επιμέρους αγορές του ελαιολάδου και των σπορελαίων.
Με την υπό κρίση συναλλαγή, η ΜΙΝΕΡΒΑ, η οποία δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων στον κλάδο της παραγωγής και διάθεσης βρώσιμων φυτικών ελαίων (ελαιoλάδων – σπορελαίων), αποκτά την αποκλειστική χρήση των προαναφερθέντων εμπορικών σημάτων, καθώς και συναφή με αυτά δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας, όπως, ενδεικτικά, άδειες εκμετάλλευσης, διπλώματα ευρεσιτεχνίας, domain names, τεχνογνωσία, επιχειρηματική φήμη κ.λπ.
Η ΕΑ, λαμβάνοντας υπόψη τα μερίδια αγοράς των συμμετεχουσών επιχειρήσεων, τα μερίδια αγοράς των επώνυμων ανταγωνιστικών προϊόντων, την ισχυρή παρουσία προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, καθώς και τη δυναμική του κλάδου, έκρινε ότι παρότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παρ. 1 του άρθρου 6 του ν. 3959/2011 καθώς και του αρ. 3 του ν. 3592/2007, εν προκειμένω δεν μεταβάλλονται οι ανταγωνιστικές συνθήκες στις σχετικές αγορές, συνεπώς η υπό κρίση συγκέντρωση δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις σχετικές αγορές στις οποίες αφορά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ντερ Λάιεν: Εκκληση για αυτοσυγκράτηση σε Ισραήλ – Ιράν
- Μέση Ανατολή: Η Τεχεράνη επιβεβαίωσε περιορισμένη ζημιά στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Φορντό
- Ο Μάρκο Νίκολιτς είναι ο νέος προπονητής της ΑΕΚ
- Ισραήλ: Επεσε πύραυλος στην πολυκατοικία που μένει ο Δημήτρης Ιτούδης
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ “σφράγισε” την συγχώνευση της US Steel με την ιαπωνική Nippon Steel
- ΔΙΜΕΑ: Εκτακτοι έλεγχοι σε εταιρείες, πρατήρια πώλησης καυσίμων – πετρελαιοειδών
- Προσωπικός Αριθμός: Στους 337.000 οι πολίτες που τον απέκτησαν
- Γκουτέρες για Μέση Ανατολή: “Φτάνει η κλιμάκωση, ώρα να σταματήσει”
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις