Στο μέλλον, είναι πιθανό ότι όχι μόνο οι γυναίκες θα μπορούν να χρησιμοποιούν αντισυλληπτικά χάπια, αλλά και οι άνδρες.
Αμερικανοί επιστήμονες έκαναν μια πιθανώς σημαντική ανακάλυψη στην ανάπτυξη ενός ανδρικού αντισυλληπτικού χαπιού. Μελέτες σε ποντίκια έδειξαν ότι το χάπι YCT529 είναι 99% αποτελεσματικό,οπως ανακοίνωσε ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου της Μινεσότα με επικεφαλής την καθηγήτρια Χημείας Γκούντα Γκέοργκ. Η ομάδα θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της μελέτης τους στο εαρινό συνέδριο της American Chemical Society. Οι κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους αναμένεται να ξεκινήσουν το τρίτο ή το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.
Η Γκέοργκ είπε ότι είναι αισιόδοξη ότι η έγκριση του χαπιού για την αγορά θα μπορούσε να γίνει σε μόλις πέντε χρόνια.
Το χάπι YCT529 χορηγήθηκε σε ποντίκια από το στόμα για τέσσερις εβδομάδες. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο αριθμός των σπερματοζωαρίων των αρσενικών ποντικών μειώθηκε δραστικά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και αποφεύχθηκε το 99% των περιπτώσεων εγκυμοσύνης. Τα ποντίκια ήταν ξανά γόνιμα τέσσερις έως έξι εβδομάδες μετά τη διακοπή του φαρμάκου.
Ενώ το γυναικείο χάπι βασίζεται σε ορμόνες, το YCT529 προσκολλάται σε μια πρωτεΐνη που ονομάζεται υποδοχέας ρετινοϊκού οξέος άλφα, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή σπέρματος. Προηγούμενη έρευνα για τα ανδρικά αντισυλληπτικά χάπια είχε επικεντρωθεί στην ανδρική ορμόνη τεστοστερόνη. Ωστόσο, υπήρξαν παρενέργειες όπως αύξηση βάρους, κατάθλιψη και αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης, που αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Το γυναικείο αντισυλληπτικό χάπι, το οποίο είναι διαθέσιμο από τη δεκαετία του 1960, μπορεί επίσης να προκαλέσει παρενέργειες, όπως θρομβώσεις.
Μέχρι στιγμής, μόνο δύο μέθοδοι αντισύλληψης έχουν εξεταστεί για τους άνδρες: προφυλακτικά ή στείρωση. Ωστόσο, το τελευταίο είναι ακριβό και όχι πάντα επιτυχημένο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ίδρυση εταιρείας real estate από Αλέξανδρο Εξάρχου για φοιτητικές κατοικίες, ξενοδοχεία, κάμπινγκ κ.ά.
- Δευτερογενείς κυρώσεις κατά Ρωσίας: Νέο αμερικανικό μπλόκο σε πετρελαιοφόρο στον Ινδικό Ωκεανό
- Σημαντική ρύθμιση για Αττική Οδό: Κλειστό το τμήμα από Ασπρόπυργο έως Λεωφόρο Φυλής, στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο
- Στο έλεος της κακοκαιρίας μεγάλο τμήμα της χώρας – Σε ποιες περιοχές “χτύπησαν” οι θυελλώδεις άνεμοι και καταιγίδες
- “Στα μαχαίρια” Φίτσο και Ζελένσκι για τις ροές φυσικού αερίου από τη Ρωσία
- ΑΑΔΕ: Πώς δραστηριοποιούταν το κύκλωμα των «αχυρανθρώπων» και πώς εξαρθρώθηκε
- Τραμπ: Πάνω από 5 δισ. ευρώ θα δοθούν από το “Συμβούλιο Ειρήνης” για την ανοικοδόμηση της Γάζας
- Λαγκάρντ: «Υποστηρίζω περισσότερο υπέρ των κινήτρων παρά των φόρων»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








