Επιχειρήσεις

Επένδυση 10 εκατ. ευρώ από MEVACO για νέα μονάδα αμυντικών συστημάτων

Financialreport.gr

Αξιοποιώντας τη στροφή των κρατών-μελών της ΕΕ σε χρηματοδοτήσεις για την ενίσχυση της άμυνάς τους εξαιτίας της ρωσικής απειλής

Η βιομηχανία MEVACO ΑΕ προχωρά σε επένδυση περίπου 10 εκατ. ευρώ για την κατασκευή νέου, αυτόνομου βιομηχανικού κτιρίου και την προμήθεια σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού, με στόχο την ενίσχυση της παραγωγής αμυντικών συστημάτων, ακολουθώντας την τακτική και άλλων ελληνικών επιχειρήσεων του λάδουτων μεταλλικών κατασκευών να επεκτείνονται στον τομέα των αμυντικών συστημάτων, αξιοποιώντας τη διαθέσιμη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση που ενισχύει σχετικές επενδύσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, το νέο κτίριο, συνολικής επιφάνειας 6.000 τ.μ., θα ανεγερθεί σε ιδιόκτητο οικόπεδο 26 στρεμμάτων, δίπλα στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις της. Στο νέο βιομηχανοστάσιο θα εγκατασταθούν όλες οι απαραίτητες τεχνικές υποδομές και γραμμές παραγωγής ώστε η MEVACO να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση του κλάδου.

Η επένδυση θα χρηματοδοτηθεί κυρίως με ίδια κεφάλαια, ενώ το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης υπολογίζεται σε περίπου 12 μήνες, από τη στιγμή που θα ολοκληρωθούν οι μελέτες και θα εκδοθούν οι απαιτούμενες άδειες.

Η εταιρεία τονίζει ότι το έργο εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό της για στοχευμένη αναβάθμιση και επέκταση της παραγωγικής της δυναμικότητας, επιδιώκοντας να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της στον τομέα παραγωγής αμυντικού υλικού.

Να σημειωθεί ότι υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης από ευρωπαϊκά προγράμματα όπως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας (EDF), το πρόγραμμα “European Defence Industry Programme – EDIP” και το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο SAFE της ΕΕ, που ενθαρρύνουν τις εταιρείες να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στον τομέα των αμυντικών συστημάτων.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Επιχειρήσεις

close menu