Η AIG και η CVC Capital Partners ανακοίνωσαν διεθνή συνεργασία με επίκεντρο επενδύσεις σε private credit και secondaries, επιβεβαιώνοντας τη σύγκλιση ασφαλιστικών ομίλων και private equity σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η American International Group (AIG) και η CVC Capital Partners ανακοίνωσαν τη Δευτέρα 19/1 στρατηγική συνεργασία που αναμένεται να κινητοποιήσει έως 3,5 δισ. δολάρια σε τοποθετήσεις της AIG σε επενδυτικές λύσεις που διαχειρίζεται η CVC, επιβεβαιώνοντας την έντονη τάση σύγκλισης του ασφαλιστικού κεφαλαίου με τις αγορές ιδιωτικών επενδύσεων (private markets).
Η συμφωνία «σπάει» σε δύο βασικούς άξονες
- Η AIG σκοπεύει να κατευθύνει έως 2 δισ. δολ. σε εξατομικευμένα επενδυτικά οχήματα και επενδύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες της. Από αυτά το $1 δισ. θα επενδυθεί μέσα στο 2026.
- Η αμερικανική ασφαλιστική εταιρεία θα παράσχει επίσης έως και 1,5 δισ. δολάρια σε επενδύσεις για την έναρξη ενός νέου επενδυτικού ταμείου που θα απευθύνεται σε πλούσιους ιδιώτες. Μέσω αυτού η AIG θα λειτουργήσει ως cornerstone investor (βασικός επενδυτής) σε μια νέα “evergreen” πλατφόρμα της CVC που εστιάζει σε private equity secondaries δηλαδή αγοραπωλησίες υφιστάμενων συμμετοχών.
Η συμφωνία θα σημαίνει ότι η CVC, η οποία διαχειρίζεται περίπου 200 δισεκατομμύρια ευρώ σε περιουσιακά στοιχεία, θα αξιοποιήσει το κεφάλαιο της ασφαλιστικής εταιρείας σε διαφοροποιημένες ιδιωτικές και ρευστές πιστωτικές επενδύσεις.
Για την AIG, η συνεργασία λειτουργεί ως «κανάλι» πρόσβασης σε ιδιωτικές και “liquid” πιστωτικές στρατηγικές με τρόπο που, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, στοχεύει να είναι συμβατός με ρυθμιστικούς περιορισμούς, κεφαλαιακή αποδοτικότητα και στόχους αποδόσεων. Η AIG επιδιώκει να αυξήσει (ελεγχόμενα) την έκθεσή της σε πιο σύνθετες επενδύσεις, χωρίς να «σπάει» το ασφαλιστικό της προφίλ κινδύνου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Εμφιαλωμένα νερά: Ανακατεύεται η τράπουλα με νέα προϊόντα, αλλάγες προσώπων, επενδύσεις και εξαγορές εν όψει καύσωνα
- Συναγερμός στην Εύβοια: Μήνυμα 112 για τη φωτιά στον Αλμυροπόταμο, εκκενώνονται Μεσοχώρια και Ραπταίοι
- Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Άνω Αλμυρή και Αγγελόκαστρο στην Κορινθία
- Επένδυση εκσυγχρονισμού στην ΕΛΒΙΟΜΕΞ για παραγωγή επαγγελματικών πλυντηρίων
- Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Άνω Αλμυρή Κορινθίας
- Φωτιά τώρα στο Αγγελόκαστρο Κορινθίας
- Φωτιά σε δάσος στην περιοχή Αλμυροπόταμος στην Κάρυστο
- Το Ιράν κλείνει ξανά τα Στενά του Ορμούζ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








