Πολιτική

Επιχειρηματική αποστολή στο Βελιγράδι υπό το συντονισμό του Κ. Φραγκογιάννη

Το Φόρουμ τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σέρβος Πρόεδρος Aleksandar Vucic

Ολοκληρώθηκε η αυθημερόν επιχειρηματική αποστολή στο Βελιγράδι, τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, υπό το συντονισμό του Υφυπουργού Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Κώστα Φραγκογιάννη και με συμμετοχή 360 Ελλήνων και Σέρβων επιχειρηματιών, με βάση στοιχεία του Σερβικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου που φιλοξένησε την εκδήλωση.

Το Φόρουμ τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σέρβος Πρόεδρος Aleksandar Vucic, ενώ από την ελληνική πλευρά συμμετείχαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

Υπενθυμίζεται ότι η επιχειρηματική αποστολή στο Βελιγράδι πραγματοποιήθηκε με στόχο να ενημερωθούν οι ελληνικές εταιρίες για τα έργα υποδομών – συνολικής αξίας 1,2 δισ. ευρώ – που σχεδιάζει η σερβική κυβέρνηση ενόψει της διοργάνωσης της μεγάλης, διεθνούς εμπορικής Έκθεσης EXPO 27.

Παρουσιάζοντας τα σχέδια αυτά, στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι απαραίτητες υποδομές για την Έκθεση – περίπτερα, εγκαταστάσεις φιλοξενίας, εμπορικό κέντρο, αθλητικό κέντρο, εγκαταστάσεις θέρμανσης, ψύξης, πράσινης ενέργειας σε όλο το συγκρότημα, συνοδευτικά έργα αποχέτευσης – καθώς και άλλες κτιριακές αναβαθμίσεις και έργα υποδομών σε όλη την πόλη, ο Σέρβος Υπουργός Οικονομικών Sinisa Mali αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας των ελληνικών εταιριών στους τομείς αυτούς, καλώντας τες να συμβάλουν στην έγκαιρη και επιτυχή υλοποίηση των έργων.

Παρόμοιο κάλεσμα προς τον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο να μοιραστεί την εμπειρία και τεχνογνωσία του με σερβικές εταιρίες απηύθυναν, επίσης, ο Υπουργός Κατασκευών, Μεταφορών και Υποδομών Goran Vesic, ο Υπουργός Εσωτερικού και Εξωτερικού Εμπορίου Τomislav Momirovic, η Υπουργός Γεωργίας, Δασών και Διαχείρισης Υδάτων Jelena Tanaskovic και η Υπουργός Μεταλλείων και Ενέργειας Dubravka Dedovic Handanovic.

Μετά το πέρας των παρουσιάσεων, ακολούθησαν οι B2B και B2G συναντήσεις των συμμετεχόντων, με τις οποίες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Φόρουμ, το οποίο διοργάνωσαν από κοινού το ΥΠΕΞ/Enterprise Greece και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Σερβίας.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πολιτική

close menu