Η Ισπανία είναι σταθερά τα τελευταία χρόνια ο μεγαλύτερος παραγωγός ελαιολάδου στην Ε.Ε.
Aνοδική πορεία εκτιμάται ότι θα καταγράψει πλέον ο κλάδος του ελαιολάδου, ύστερα από ένα διάστημα έντονης κάμψης παγκοσμίως.
Αυτό σημείωσε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του ο CEO της ισπανικής εταιρείας Deoleo, η οποία συνιστά τον μεγαλύτερο παραγωγός ελαιολάδου στον κόσμο.
Ειδικότερα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Cristóbal Valdés τόνισε στη συνέντευξη ότι η πλούσια συγκομιδή και η βελτίωση του κλίματος στην αγορά δείχνουν ότι ο κλάδος ανακάμπτει από μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας του. Η αυξημένη παραγωγή στην Ισπανία έχει οδηγήσει σε μείωση των τιμών στο εξαιρετικά παρθένο και παρθένο ελαιόλαδο στα σούπερ μάρκετ, με την εμπιστοσύνη στην αγορά να επιστρέφει μετά από δύο χρονιές χαμηλής απόδοσης.
«Όσα ζήσαμε ως ακραία έλλειψη πρώτων υλών, ασταθείς τιμές και πτώση κατανάλωσης, δίνουν τώρα τη θέση τους σε μια πιο ομαλή και σταθερή περίοδο. Αυτό που κάποτε ήταν μια από τις πιο δύσκολες περιόδους στην ιστορία μας — που χαρακτηρίστηκε από έλλειψη πρώτων υλών, υψηλή αστάθεια τιμών και μείωση της κατανάλωσης — τώρα δίνει τη θέση του σε ένα πιο ομαλοποιημένο και πολλά υποσχόμενο τοπίο της αγοράς» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επιπρόσθετα δήλωσε ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξουν πιο συγκρατημένες τιμές πρώτων υλών, γεγονός το οποίο θα συνεχιστεί καθ′ όλη τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του 2025.
Υπενθυμίζεται ότι η Ισπανία είναι σταθερά τα τελευταία χρόνια ο μεγαλύτερος παραγωγός ελαιολάδου στην Ε.Ε., αποτελώντας και παγκόσμιο σημείο αναφοράς για τις τιμές. Κατά τη σεζόν 2024/2025, η χώρα παρήγαγε 1,41 εκατ. τόνους, σημειώνοντας αύξηση 65% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
Σε ό,τι αφορά, δε, την επιβολή 15% δασμών από τις ΗΠΑ σε προϊόντα της Ε.Ε. από 1η Αυγούστου, ο Valdés δήλωσε ότι η Deoleo εντείνει τις προσπάθειες marketing και επικοινωνίας, με στόχο να διατηρηθεί το ελαιόλαδο ως βασικό προϊόν στην καθημερινότητα του καταναλωτή.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αδειοδότηση για το αεροδρόμιο ελαφρών αεροσκαφών Ικαρος στην Κωπαΐδα
- Παρακολούθηση Επιδόσεων Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Σε λειτουργία ο κόμβος για διαφάνεια και αξιολόγηση δήμων
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με κέρδη, κόντρα στην άνοδο του πετρελαίου
- Χατζηδάκης για Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο: 5,3 δισ. ευρώ για περιβάλλον, στέγαση και μεταφορές
- Πιερρακάκης με Φατίχ Μπιρόλ (IEA) στο Παρίσι για την ενεργειακή ασφάλεια
- Space Hellas: Πιστοποίησε τις υπηρεσίες Managed Security Services ως Cisco Powered Services
- Ξεκίνησε η δίκη της Άννας – Μισέλ Ασημακοπούλου για τη διαρροή emails των απόδημων – Δήλωσε άγνοια
- Μουζάκης: Στις 7 Απριλίου η ΓΣ για μείωση μετοχικού κεφαλαίου με συμψηφισμό ζημιών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








