Το ύψος επιδότησης ξεκινάει από 45 ευρώ και φτάνει στα 480 ευρώ
Περιθώριο έως τις 19 Ιανουαρίου έχουν 1,2 εκατομμύρια πολίτες που θέλουν να επιδοτηθούν για να ζεσταθούν, καταναλώνοντας ηλεκτρικό ρεύμα. Το ύψος επιδότησης ξεκινάει από 45 ευρώ και φτάνει στα 480 ευρώ.
Η αίτηση γίνεται στην πλατφόρμα Myθέρμανση, με το ΑΦΜ του αιτούντα και οπωσδήποτε τον αριθμό των εξαρτώμενων μελών του νοικοκυριού, τον αριθμό παροχής της κύριας κατοικίας και τον ταχυδρομικό κώδικα.
Τα κριτήρια είναι ίδια ακριβώς με αυτά που ισχύουν για την επιδότηση πετρελαίου, καυσόξυλων και φυσικού αερίου, δηλαδή 16.000 ευρώ για τους άγαμους, 24.000 ευρώ για τους έγγαμους, συν 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο.16.000 ευρώ για τους άγαμους, 24.000 ευρώ για τους έγγαμους, συν 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο.
Σε ότι αφορά τα περιουσιακά κριτήρια, η ακίνητη περιουσία δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό και τα 300.000 ευρώ για οικογένειες.
Για τους ελεύθερους επαγγελματίες, ο κύκλος εργασιών τους δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 80.000 ευρώ.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξης:
- Το βασικό επίδομα θέρμανσης για ρεύμα κυμαίνεται στα 60 ευρώ/μήνα.
- Το εύρος της επιδότησης είναι από τα 45 ευρώ και φθάνει τα 480 ευρώ.
- Η επιδότηση στο ρεύμα καλύπτει τρεις μήνες (1/1/2024 έως 31/3/2024).
- Για κάθε τέκνο προβλέπεται προσαύξηση 20%.
- Τα χρήματα αφορούν απευθείας έκπτωση στον εκκαθαριστικό λογαριασμό ρεύματος, ο οποίος εκδίδεται από τον εκάστοτε προμηθευτή και όχι πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό.
- Σε περίπτωση που ένας λογαριασμός περιλαμβάνει ένα διάστημα του μήνα, η μηνιαία επιδότηση επιμερίζεται αναλογικά, εντός της περιόδου ενίσχυσης.
Εξαιρούνται όσοι λαμβάνουν οποιοδήποτε άλλο επίδομα θέρμανσης ή κοινωνικό τιμολόγιο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Βολές Μανιατάκη για τις διαδικασίες που ακολουθεί η Βουλή για Τέμπη
- Επιστολή Ευρωβουλευτών σε Μητσοτάκη για το ρόλο Ελλήνων εφοπλιστών στη διακίνηση ρώσικου πετρελαίου
- Κάλπες για δήμους, βαρόμετρο για τα κόμματα, στο Ηνωμένο Βασίλειο
- ΕΥΔΑΠ: Σε αναμονή για τις αναπροσαρμογές στα τιμολόγια και για τον διαγωνισμό για τους νέους υδρομετρητές
- Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη συμφωνία των ΗΠΑ για τα ορυκτά της Ουκρανίας
- Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων γιόρτασε τα 100 χρόνια του κλάδου
- Την Παρασκευή 2/5 η κλήρωση για τα Πειραματικά σχολεία
- Υπέγραψαν ΗΠΑ και Ουκρανία για τα ορυκτά
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις