Αγορές

Επιφυλακτικοί οι επενδυτές στην Ευρώπη λόγω γαλλικών εκλογών

Μικρές διακυμάνσεις στο ξεκίνημα των συνεδριάσεων στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Οι τιμές των ευρωπαϊκών μετοχών άνοιξαν με οριακές διακυμάνσεις τη Δευτέρα μετά τη πτώση της προηγούμενης εβδομάδας λόγω των πολιτικών γεγονότων κυρίως στη Γαλλία και της προκήρυξης πρόωρων εκλογών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτη Stoxx 600 κινείται οριακά στο άνοιγμα των συναλλαγών, καθώς από τη μία μεριά οι τιμές των μετοχών εταιρειών εξόρυξης υποχωρούν 1% ενώ αντίθετα των αυτοκινητοβιομηχανιών ενισχύονται 1,1%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

O CEO του Euronext προσπαθεί να σβήσει τη φωτιά που άναψαν οι εκλογές στη Γαλλία

Ο Stéphane Boujnah, δήλωσε ότι ούτε το ακροδεξιό κόμμα ούτε μια νέα αριστερή συμμαχία θα είναι σε θέση να εφαρμόσουν τις πολιτικές τους δεσμεύσεις

Στο επίκεντρο των εξελίξεων βρίσκεται ο πρώτος γύρος των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία αυτή την εβδομάδα με τις δημοσκοπήσεις να δίνουν προβάδισμα στο ακροδεξιό κόμμα National Rally (RN) της Μαρί Λεπέν και τους συμμάχους της.

Ο δείκτης CAC στο Χρηματιστήριο Euronext του Παρισιού σημειώνει μικρή άνοδο 0,17% μετά τη σημαντική πτώση της προηγούμενης εβδομάδας. Ο δείκτης Dax στη Φρανκφούρτη σημειώνει μικρή άνοδο 0,16% ενώ ο FTSE-100 στο Λονδίνο σημειώνει ανεπαίσθητη μεταβολή -0,02%. Τα υψηλότερα κέρδη +0,51% έχει ο FTSE  MIB στο Μιλάνο.

Για να σβήσει τη φωτιά που έχει  ανάψει στη Γαλλία και ανησυχεί όλη την επιχειρηματική κοινότητα με τις επικείμενες εκλογές, ρόλο πυροσβέστη ανέλαβε ο CEO του Euronext, Stéphane Boujnah, ο οποίος προσπαθεί να καλμάρει τους επενδυτές λέγοντας ότι ούτε το ακροδεξιό κόμμα της Μαρί Λεπέν ούτε τα αριστερά κόμματα μπορούν να εφαρμόσουν αυτά που υπόσχονται και η πολιτική τους θα αλλάξει αν έρθουν στην εξουσία.

Στις επί μέρους κινήσεις των μετοχών η γερμανική Zalando σημειώνει πτώση 6,7% αφού η Morgan Stanley υποβάθμισε την σύσταση για τη μετοχή της ενώ αντίθετα σημαντική άνοδο 6,6% σημειώνει η μετοχή της Hochtief, καθώς ο οίκος Jefferies αναβάθμισε τη σύσταση σε αγορά από διακράτηση.
Επίσης η μετοχή της βελγικής φαρμακευτικής εταιρείας argenx σημειώνει άλμα 7,3% αφού η εταιρεία δήλωσε ότι η αμερικανική FDA ενέκρινε το Vyvgart Hytrulo, μια θεραπεία για τη χρόνια φλεγμονώδη απομυελινωτική πολυνευροπάθεια.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu