Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποίησε σήμερα ότι η χώρα του, μεγάλη εξαγωγός σιτηρών, ενδέχεται να περιορίσει τις εξαγωγές γεωργικών προϊόντων μόνο στα «φιλικά» κράτη, μετά τις κυρώσεις που επέβαλε η Δύση στη Μόσχα για την εισβολή της στην Ουκρανία.
Ο Μεντβέντεφ, που είναι αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, δήλωσε ότι θα ήθελε να παρουσιάσει «κάποια απλά αλλά σημαντικά στοιχεία για την επισιτιστική ασφάλεια στη Ρωσία».
Τα περισσότερα από αυτά αποτελούν μέρος της γεωργικής πολιτικής της χώρας επί χρόνια.
«Θα παρέχουμε διατροφικά και γεωργικά προϊόντα στους φίλους μας», τόνισε ο Μεντβέντεφ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Ευτυχώς έχουμε πολλούς και δεν βρίσκονται στην Ευρώπη ή τη Βόρεια Αμερική».
Προτεραιότητα αποτελεί η εγχώρια αγορά της Ρωσίας και ο έλεγχος τιμών σε αυτή, επεσήμανε ο Μεντβέντεφ. Η Ρωσία έχει επιβάλει ποσοστώσεις στις εξαγωγές σιτηρών και φόρους από το 2021 σε μια προσπάθεια να σταθεροποιήσει τις εγχώριες τιμές τροφίμων.
Οι εξαγωγές σιτηρών στους «φίλους» της Ρωσίας θα πληρώνονται τόσο σε ρούβλια όσο και στα εθνικά νομίσματα των χωρών, εξήγησε ο ίδιος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Επανεκλογή Τάκη Αράπογλου στην προεδρία της Τράπεζας Κύπρου
- Η McKinsey μειώνει το «μετρητό» μερίδιο των partners στην εποχή της AI
- Τα ΗΑΕ επισπεύδουν την κατασκευή του αγωγού που παρακάμπτει τα Στενά του Ορμούζ
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ
- METLEN ENERGY & METALS PLC - Ministerial Approval of Metlen’s Strategic Investment in Gallium Production
- BANK OF CYPRUS HOLDINGS PLC - Εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρου και Ανώτερου Ανεξάρτητου Διοικητικού Σύμβουλου & Σύνθεση Επιτροπών Διοικητικού Συμβουλίου
- Ο Παπασταύρου προκρίνει τη συμμετοχή Σερβίας και Βόρειας Μακεδονίας στον Κάθετο Διάδρομο
- BANK OF CYPRUS HOLDINGS PLC - Αποφάσεις της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης (ΕΓΣ) των Μετόχων
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








