Ο Μπάιντεν, 81 ετών, παραμένει από την Τετάρτη στο σπίτι του στο Ρεχόμποθ Μπιτς (Ντέλαγουερ) λόγω Covid
Ο Τζο Μπάιντεν θα αναχωρήσει εντός της ημέρας από το εξοχικό του, όπου παρέμενε σε απομόνωση αφού παρουσίασε συμπτώματα της COVID την περασμένη εβδομάδα, και θα επιστρέψει στον Λευκό Οίκο νωρίς το απόγευμα —για πρώτη φορά αφού ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε προχθές ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του για δεύτερη θητεία—, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμά του.
Ο κ. Μπάιντεν, 81 ετών, παραμένει από την Τετάρτη στο σπίτι του στο Ρεχόμποθ Μπιτς (Ντέλαγουερ), στις ακτές των ΗΠΑ στον Ατλαντικό, όπου τέθηκε σε απομόνωση εξαιτίας της επαναμόλυνσής του από τον νέο κορονοϊό (της τρίτης κατά σειρά, με βάση όσα είναι γνωστά). Από εκεί ανακοίνωσε, με επιστολή του προχθές Κυριακή, πως τερματίζει την εκστρατεία για την επανεκλογή του.
Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η προγραμματισμένη εδώ και καιρό συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, που αφίχθη χθες στην Ουάσιγκτον, θα γίνει μεθαύριο Πέμπτη.
Ο κ. Νετανιάχου αναμένεται να εκφωνήσει αύριο Τετάρτη ομιλία ενώπιον της ολομέλειας του αμερικανικού Κογκρέσου.
Αναμένεται ακόμη να έχει —χωριστή από αυτήν με τον κ. Μπάιντεν— συνάντηση με την αντιπρόεδρο και βασική διεκδικήτρια του χρίσματος των Δημοκρατικών ώστε να είναι υποψήφια του κόμματος για την προεδρία τον Νοέμβριο, την Κάμαλα Χάρις, εντός της εβδομάδας, σύμφωνα με συνεργάτη της τελευταίας.
Ο Κέβιν Ο’ Κόνορ, ο γιατρός του προέδρου Μπάιντεν, γνωστοποίησε νωρίτερα χθες πως τα συμπτώματα της λοίμωξης του προέδρου, που είναι πλήρως εμβολιασμένος, υποχώρησαν «σχεδόν εντελώς».
Ο σφυγμός, η πίεση, η αναπνοή και η θερμοκρασία του βρίσκονται σε «απόλυτα φυσιολογικά» επίπεδα, όπως και ο κορεσμός οξυγόνου του, διαβεβαίωσε ο Δρ. Ο’ Κόνορ, υπογραμμίζοντας πως «οι πνεύμονές του παραμένουν καθαροί». Έλαβε τη δέκατη δόση του αντιιικού σκευάσματος Paxlovid χθες και συνεχίζει να ασκεί πλήρως τα καθήκοντά του, συμπλήρωσε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη με «καύσιμο» εταιρικά αποτελέσματα και πτώση του πετρελαίου
- Visa: Προχωράει σε 2.600 απολύσεις και επιταχύνει τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης
- Η FIFA ανοίγει την πόρτα σε επενδυτές μέσω νέας εταιρείας αξίας 20 δισ. δολαρίων, στα «κάγκελα» η UEFA
- ElvalHalcor: Ο Νίκος Καλλέργης νέος επικεφαλής Εξυπηρέτησης Μετόχων και Εταιρικών Ανακοινώσεων
- VIOHALCO SA/NV - Οικονομικά αποτελέσματα Α’ εξαμήνου 2026 της ElvalHalcor, θυγατρικής της Viohalco
- ElvalHalcor: Ισχυρά κέρδη προ φόρων 158,5 εκατ. ευρώ και τζίρος 2,2 δισ. στο α΄ εξάμηνο
- ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε. - Ανακοίνωση Αλλαγής Ανώτατων Διευθυντικών Στελεχών
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ΑΘΕ λόγω ασφαλτικών εργασιών – Τι αλλάζει στον κόμβο Θήβας
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








