Άντεξαν για ακόμη μία φορά οι 820 μονάδες στο χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και βρέθηκε υπό τη μεγάλη πίεση κυρίως των τραπεζικών μετοχών, περιόρισε ελαφρώς στο τέλος τις απώλειές του, με τη βοήθεια της άμυνας και των αγοραστών που εκδήλωσε σε επιλεγμένους τίτλους.
Σήμερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,66% στις 824,06 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 818,90 μονάδων (-1,28%) και 831,29 μονάδες (+0,21%). Ο τζίρος ανήλθε στα 66,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 47,8 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 10,5 εκατ. τεμάχια (Τα 10 εκατ. τεμάχια από τη Eurobank).
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,51%, στις 2.051,92 μονάδες, ενώ στο -3,03% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.163,65 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 2% στις 740,21 μονάδες.
Στο ταμπλό τώρα, η ΔΕΗ, η Πειραιώς και η Βιοχάλκο έκλεισαν με απώλειες άνω του 3%, ενώ άνω του 2% ήταν η πτώση σε Alpha Bank, Εθνική και Ελλάκτωρ. Οι απώλειες σε Cenergy, Σαράντη, Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα και ΟΠΑΠ ξεπέρασαν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΟΛΠ, Μυτιληναίος, ΑΔΜΗΕ, Eurobank, Coca Cola, ΓΕΚ Τέρνα και ΕΧΑΕ.
Στον αντίποδα, οι στηρίξεις στην αγορά ήρθαν από το +2,14% της Jumbo και το +1,33% του ΟΤΕ, ενώ μικρά κέρδη σημείωσαν και οι Motor Oil και Aegean. Χωρίς μεταβολή οι Titan και Φουρλής.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μεταφορές: Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση τεσσάρων έργων 329,5 εκατ. ευρώ
- Τι κάνει τη Chanel 25 τόσο περιζήτητη;
- Στο Σιλβερστόουν ο Κέντρικ Ναν
- Πυροβολισμοί με νεκρό στην Αγία Παρασκευή
- Ερωτήσεις, απαντήσεις για την ασφαλιστική INSURANCE JSC DALLBOGG, που της ανακλήθηκε η άδεια
- ΑΑΔΕ: Στα 84,432 δισ. οι πραγματικές ληξιπρόθεσμες οφειλές στο τέλος Μαΐου 2025 για 4.039.334 φορολογούμενους
- Κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες για τους 14 τελωνειακούς
- Σύνοδος κορυφής με λίγους καλεσμένους οργανώνει η Γερμανία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις