Την εφαρμογή της απόφασης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας που επιβάλλει στους διαχειριστές των δικτύων διανομής φυσικού αερίου την επιστροφή του τέλους που είχε επιβληθεί στους βιομηχανικούς καταναλωτές το 2015 ζητεί η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ).
_x000D_
«Την ίδια στιγμή που η βιομηχανία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή εκτόξευση του κόστους ενέργειας δέχεται μια ανοίκεια επίθεση από τις διοικήσεις των εταιρειών διαχείρισης των δικτύων διανομής φυσικού αερίου» επισημαίνει η ΕΒΙΚΕΝ, αναφερόμενη στο τέλος διανομής ύψους 4 ευρώ ανά μεγαβατώρα που επιβλήθηκε με νόμο τον Αύγουστο του 2015, σε όλους τους επιλέγοντες πελάτες, «παρά το γεγονός ότι η εν λόγω νομοθετική ρύθμιση παραβίαζε ξεκάθαρα την ευρωπαϊκή Οδηγία 2009/73 αλλά και τον εθνικό ενεργειακό νόμο 4001/2011».
_x000D_
«Ήδη από τον Αύγουστο 2020, η ΡΑΕ έχει αποφασίσει τη λήψη αντισταθμιστικών μέτρων υπέρ των βιομηχανιών που υπερχρεώθηκαν με την παράνομη επιβολή του προσωρινού τέλους των 4 ευρώ/MWh και εντέλει τους διαχειριστές των δικτύων διανομής φ.α να επιστρέψουν με άτοκες δόσεις εντός 5ετίας τα ανάλογα ποσά. Αν και η απόφαση της ΡΑΕ που εγκρίνει τα επιστρεπτέα ποσά είναι άμεσα εκτελεστή από 1.11.2021, οι διαχειριστές των δικτύων διανομής, αρνούνται να συμμορφωθούν με το διατακτικό της απόφασης της ΡΑΕ» επισημαίνει η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας.
_x000D_
_x000D_
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Επιστροφή ενοικίου: Πληρώθηκαν 39.330 δικαιούχοι, χωρίς λογαριασμό ΙΒΑΝ άλλοι 24 χιλιάδες
- Dimand: Πούλησε το κτίριο με το νέο ΜΙΝΙΟΝ στην Alpha Bank με €36,7 εκατ.
- CrediaBank: Πουλά στη Euronet ΑΤΜ, διαχείριση καρτών και λύσεις πληρωμών
- ΙΝΤΡΑΛΟΤ Α.Ε. - Αγορά ιδίων μετοχών
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. - Οικονομικό κλείσιμο της σύμβασης παραχώρησης της Εγνατίας Οδού
- Ξεκινά η παραχώρηση της Εγνατίας Οδού από ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis – Κατεβλήθη το τίμημα €1,275 δισ.
- ΣτΕ: Οι εταιρείες μπορούν υπό προϋποθέσεις να αυξάνουν μονομερώς τα ασφάλιστρα υγείας
- Χρηματιστήριο: «Μάζεμα» στο φίνις και οριακές απώλειες στην προτελευταία συνεδρίαση του 2025
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








