Τις «αλήθειες» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατέρριψε μία προς μία με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο και με πραγματικά γεγονότα, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, από το βήμα του ΟΗΕ.
Σύμφωνα με το κυπριακό Sigalive, ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε στις καθημερινές απειλές της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας και συγκεκριμένα την αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών, κόντρα σε κάθε διεθνή νόμο και κανόνα, καθώς και τις δεκάδες καθημερινές παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη του ελληνικού εναέριου χώρου, προσθέτοντας ότι η Τουρκία, κατέχει το 37% της Κύπρου, με στρατό.
«Η ελληνοκυπριακή πλευρά απορρίπτει και θα συνεχίσει να απορρίπτει οποιαδήποτε λύση δύο κρατών, την οποία θέλει να περάσει η Τουρκία. Θα ήθελα να δω την πατρίδα μου, ενωμένη, τις δύο πλευρές να ζουν και να εξελίσσονται μαζί. Για ένα καλύτερο και πιο σταθερό μέλλον για την ανθρωπότητα».
Την ίδια ώρα εξέφρασε την ελπίδα στη διάρκεια της ζωής του να καταφέρει να δει επανενωμένη την Κύπρο, κάτι που δεν κατάφερε στη 10ετη του θητεία, όπως είπε.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, στο Γραφείο του στη Γενική Γραμματεία.
Το σημερινό πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας θα ολοκληρωθεί με δείπνο που θα παραθέσουν προς τιμήν του οι ομογενειακές οργανώσεις.
Εξάλλου, στις 24 Σεπτεμβρίου, στις 4μμ (ώρα Κύπρου) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Αμερικανο-εβραϊκής Επιτροπής (AJC) Ντέιβιντ Χάρις.
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν κατά τις επαφές του στη Νέα Υόρκη, ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ιωάννης Κασουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου, Παντελής Παντελίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΜΑΚΒΕΛ: Η μακαρονοποιία του Κιλκίς που έγινε ανταγωνιστική δύναμη με εξαγωγές σε 60 χώρες
- Λάκης Λαζόπουλος για υποκλοπές: Η καταγγελία για το μήνυμα στο νοσοκομείο και η προσφυγή στη Δικαιοσύνη
- Χανταϊός στο MV Hondius: Ειδική επιχείρηση για την επιστροφή του Έλληνα επιβάτη
- Το Ιράν απάντησε στην αμερικανική πρόταση
- Το drone της Λευκάδας, η δήλωση Δένδια για «ξένα χωρικά ύδατα» και η μαρτυρία των ψαράδων που ανοίγει νέα ερωτήματα
- ΣΥΡΙΖΑ για Δημητριάδη: Εντολοδόχος του Μητσοτάκη στο σκάνδαλο των υποκλοπών
- Σύγκρουση και στα media (in.gr) για τη συνέντευξη Δημητριάδη στη Real News
- Ουκρανία και Ρωσία αλληλοκατηγορούνται για παραβίαση της εκεχειρίας
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








