«Είναι δυνατόν να (ξανα)ανατεθεί η διαχείριση της Ευρώπης στο ΕΛΚ για άλλα 5 χρόνια ή 25 συνεχόμενα χρόνια; Το ίδιο το ΕΛΚ δεν φαίνεται να πιστεύει στην υποψήφιά της», έγραψε στο Χ ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ
Eπίθεση στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα εξαπέλυσε ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ, Τιερί Μπρετόν με ανάρτησή του στην πλατφόρμα “Χ”.
«Το πραγματικό ερώτημα τώρα: Είναι δυνατόν να (ξανα)ανατεθεί η διαχείριση της Ευρώπης στο ΕΛΚ για άλλα 5 χρόνια ή 25 συνεχόμενα χρόνια; Το ίδιο το ΕΛΚ δεν φαίνεται να πιστεύει στην υποψήφιά του».
Malgré ses qualités, Ursula von der Leyen mise en minorité par son propre parti.
La vraie question désormais:
“Est-il possible de (re)confier la gestion de l’Europe au PPE pour 5 ans de plus, soit 25 ans d’affilée?”
Le PPE lui-même ne semble pas croire en sa candidate. https://t.co/fmlqOqm7j0
— Thierry Breton (@ThierryBreton) March 7, 2024
Με ανάρτησή του, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΛΚ, Θανάσης Μπακόλας απάντησε: «Σας ευχαριστούμε, επίτροπε Μπρετόν, για το ενδιαφέρον σας για το ΕΛΚ και την υποψήφιά μας. Γνωρίζω ότι οι φιλελεύθεροι αγωνιούν για τις επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές – χωρίς διορατικότητα, κανένα μήνυμα, καμία συνάφεια. Και ξέρω ότι τα πράγματα είναι ιδιαίτερα δύσκολα στη Γαλλία για το (σ.σ. κόμμα ) Renaissance, καθώς πιέζονται από τα άκρα που βοήθησαν να αναπτυχθούν αποδυναμώνοντας την παραδοσιακή κεντροαριστερά & την κεντροδεξιά. Σας εύχομαι τα καλύτερα στην εκστρατεία!».
Σε ερώτηση που τέθηκε για τη στάση του Τιερί Μπρετόν κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης της Κομισιόν στους ανταποκριτές, η εκπρόσωπος Βέρλε Νατς απάντησε ότι η Επιτροπή δεν σχολιάζει κι ότι είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για προσωπική τοποθέτηση και δεν έγινε με τον ρόλο του ως επιτρόπου. Υπογράμμισε επίσης ότι η γενική γραμματεία θα στείλει υπενθύμιση σε όλους τους επιτρόπους για τις κατευθυντήριες γραμμές σε σχέση με την περίοδο της εκστρατείας εν όψει των ευρωεκλογών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΙΕΛΚΑ: Αύξηση 1,84% οι τιμές στα σούπερ μάρκετ τον Ιούλιο 2025
- Νέα Αττική Οδός: Κλειστοί δύο κλάδοι λόγω εργασιών βαριάς συντήρησης
- Metlen Plc: Άσκησε το δικαίωμα εξαγοράς όλων των μετοχών της Metlen Α.Ε.
- Αυστραλία: Πάνω από 100.000 διαδηλωτές στους δρόμους για τη Γάζα
- AEK: Οι υποψήφιοι αντίπαλοι στην κλήρωση του Conference League
- Πανελλαδικές 2025: Ειδικό ποσοστό εισαγωγής για υποψήφιους από πληγείσες περιοχές
- Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά: Σημαντικές οι επιπτώσεις από τους δασμούς Τραμπ
- ΤτΕ: Διευκρινήσεις για την απαγόρευση έκδοσης συμβολαίων για την INSURANCE JSC DALLBOGG
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις