Ερευνώνται εάν υπάρχουν αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές
Αιφνίδιους επιτόπιους ελέγχους σε επιχειρήσεις δραστηριοποιούμενες σε αγορές βρεφικών και παιδικών ειδών για ενδεχόμενες κάθετες συμπράξεις πραγματοποίησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Σε σχετική ανακοίνωση της επιτροπής σημειώνεται ότι η διεξαγωγή τέτοιων ελέγχων γίνεται σε επιχειρήσεις από τις οποίες μπορεί να συλλεχθούν στοιχεία για αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές στην ερευνώμενη αγορά και δεν προδικάζει ότι οι επιχειρήσεις έχουν εμπλακεί σε αντι-ανταγωνιστική συμπεριφορά ούτε προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας.
Η επιτροπή υπενθυμίζει ότι η νομοθεσία δεν επιτρέπει συμπράξεις μεταξύ επιχειρήσεων (συμφωνίες, αποφάσεις ενώσεων ή εναρμονισμένες πρακτικές) που έχουν ως αντικείμενο ή αποτέλεσμα τον περιορισμό του ανταγωνισμού, απαγορεύει μονομερείς πρακτικές που συνιστούν πρόσκληση σε απαγορευμένη σύμπραξη και ανακοίνωση μελλοντικών προθέσεων τιμολόγησης προϊόντων και υπηρεσιών προς ανταγωνιστές και απαγορεύεται και η καταχρηστική συμπεριφορά επιχειρήσεων με δεσπόζουσα θέση στην αγορά.
Η επιτροπή επισημαίνει ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, θα παρεμβαίνει κατά άμεση προτεραιότητα όπου κρίνεται απαραίτητο και θα εξετάζει κάθε σχετική περίπτωση που θα υποπέσει στην αντίληψή της, με την υποβολή καταγγελίας, αίτησης επιείκειας ή ανώνυμων σχετικών πληροφοριών μέσω του ασφαλούς ψηφιακού περιβάλλοντος (whistleblowing) ή άλλως, και θα επιβάλλει αυστηρότατες διοικητικές κυρώσεις στις επιχειρήσεις που τυχόν μετέρχονται αντι-ανταγωνιστικών πρακτικών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Το Κατάρ πήρε βαθμό από την Ελβετία στις καθυστερήσεις
- «Αφεντικό» από την αρχή του ματς, ο Ολυμπιακός πρωταθλητής 89 – 85 τον Παναθηναϊκό
- Ελβετία: Δημοψήφισμα – πόλωσης για περιορισμό της αύξησης του πληθυσμού της χώρας
- Αλβανία: Διαμαρτυρίες για την ανέγερση και άλλου πολυτελούς θερέτρου στις ακτές της Αδριατικής
- Δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής: Ισόβια κάθειρξη στον ιδιοκτήτη
- Λίβανος: Ισραηλινά πλήγματα μετά την προειδοποίηση εκκένωσης
- Δεξαμενόπλοιο επλήγη από βλήμα στα ανοιχτά του Ομάν
- ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Πληρωμές 50,4 εκατ. ευρώ από 15 έως 19 Ιουνίου
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








