Η συμφωνία προβλέπει ότι η Ideal Holdings θα καταβάλλει 130 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Μπαρμπά Στάθης
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε την εξαγορά της Μπαρμπά Στάθης, καθώς και των θυγατρικών της, από την Ideal Holdings, κρίνοντας ότι εν λόγω συγκέντρωση δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες αναφορικά με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές που αφορά.
Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία προβλέπει ότι η Ideal Holdings θα καταβάλλει 130 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Μπαρμπά Στάθης.
Η ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού
Σε συνεδρίαση του Τμήματος της Επιτροπής Ανταγωνισμού την 27η Φεβρουαρίου 2025 (Απόφαση 875/2025), αποφασίστηκε ομόφωνα η έγκριση της συγκέντρωσης που αφορά την απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την εταιρεία «IDEAL HOLDINGS Α.Ε.» επί τΕπιτροπής Ανταγωνισμού ης εταιρείας με την επωνυμία «ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία», καθώς και των θυγατρικών της τελευταίας «ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΑΒΕΕ», και «Uncle Statis EOOD», κατά την έννοια του άρθρου 5 παρ. 2 (β), άρθρου 6 παρ. 1 και άρθρου 8 παρ. 3 του Ν. 3959/2011.
Η υπό εξέταση συγκέντρωση αφορά στην ευρύτερη αγορά τροφίμων και κυρίως στον κλάδο κατεψυγμένων τροφίμων, γευμάτων φυτικής προέλευσης και ετοίμων σαλατών (σαλάτες ψυγείου, σαλάτες λαχανικών και οσπρίων, φρουτοσαλάτες). Η γεωγραφική διάσταση των σχετικών προϊοντικών αγορών καταλαμβάνει το σύνολο της ελληνικής επικράτειας.
Στην συγκέντρωση δεν υφίστανται επηρεαζόμενες αγορές σε οριζόντιο ή/και κάθετο επίπεδο, καθώς σε καμία εκ των ανωτέρω σχετική αγορά δεν πληρούνται σωρευτικά τα κριτήρια α) δραστηριοποίησης τουλάχιστον δύο (2) εκ των συμμετεχουσών εταιρειών και συνολικού μεριδίου αγοράς τουλάχιστον 15% (όσον αφορά στις οριζόντιες αγορές) ή β) δραστηριοποίησης μίας τουλάχιστον εκ των συμμετεχουσών εταιρειών και συνολικού μεριδίου αγοράς τουλάχιστον 25% (όσον αφορά στις κάθετες αγορές).
Δυνάμει των ανωτέρω, η Επιτροπή Ανταγωνισμού, σε Τμήμα, ομόφωνα εγκρίνει την κατ’ άρθρο 8 παρ. 3 του Ν. 3959/2011 γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά, την απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την εταιρεία με την επωνυμία «IDEAL HOLDINGS Α.Ε.» επί της εταιρείας με την επωνυμία «ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία», καθώς και των θυγατρικών αυτής, δεδομένου ότι η εν λόγω συγκέντρωση, παρ’ ότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 Ν. 3959/2011, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες, ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.
Ideal Holdings: Εσοδα 374 εκατ. (+106%) και καθαρά κέρδη 92 εκατ. (+446) το 2024
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ισχυρή ανοδική συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών με πρωταγωνιστή τον τραπεζικό κλάδο
- Λάτση και Ταμβακάκης πήραν από κοινού το 30% της Nova ICT
- Τα Windows 11 ενσωματώνουν το smartphone στην καρδιά του λειτουργικού
- Έρευνα FIFA για τα επεισόδια μετά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου
- Παπαθανάσης: Στα 23 δισ. ευρώ το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026 – 2030
- “Βροχή” απορρίψεων για νέα δάνεια στην Ευρωζώνη
- Lidl League 2026: Η πρωτοβουλία που αλλάζει το παιχνίδι για το γυναικείο ποδόσφαιρο
- Μέτρα ανακούφισης για το ψηφιακό κόστος των ΜΜΕ ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









